A pisztáciát darabold fel apróra egy aprítógép segítségével, hogy kis darabkákra essen, de ne legyen teljesen por. A kardamomot is törjük meg egy mozsárban, hogy a magok kiszabaduljanak.
Ha szeretnéd, a pisztáciát piríthatod egy kicsit, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
A tejet és a tejszínt egy lábasba öntve kezd el melegíteni közepes lángon. Amikor kezd melegedni, add hozzá a cukrot, és keverd, amíg teljesen fel nem oldódik.
A tej és tejszín keveréke fontos a kulfi krémes állagához. Ne hagyd, hogy a tej túl forró legyen, mert könnyen kifuthat.
Ezután add hozzá a felaprított pisztáciát, a törött kardamomot és a rózsavizet. Folyamatos keverés mellett főzd 10-15 percig, amíg a keverék kissé besűrűsödik.
A rózsavíz finom, friss aromát ad a kulfinak, de csak egy kevés szükséges, hogy ne legyen túl erős az íze.
A tápiókakeményítőt keverd el egy kevés hideg vízben, majd öntsd a sűrűsödő keverékhez. Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a csomókat.
A tápiókakeményítő segít a kulfi állagának elérésében, hogy ne legyen túl lágy vagy folyós.
Miután a keverék kellően sűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Ekkor ízesítheted még egy kis cukorral, ha szükséges.
Ha túl sűrű lenne a kulfi alapja, egy kis tejet is hozzáadhatsz, hogy könnyedebb legyen.
Öntsd a kulfi alapot kis formákba, és tedd a mélyhűtőbe legalább 6 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A kulfi gyorsabban dermed, ha a formákat nem túl tele töltöd meg, és a mélyhűtőben egyenletesen fagyasztod.
Tálalás előtt vegyük ki a kulfit a formából. Ha szükséges, tartsd egy pillanatra meleg víz alatt a formát, hogy könnyebben kijöjjön belőle.
A kulfit díszítheted még extra pisztáciával, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.