A pisztáciát daráld finomra egy konyhai robotgép segítségével, amíg pasztaszerű állagot nem kapsz. Ha szeretnéd, egy kevés tejjel simábbá teheted a keveréket.
A pisztácia pasztát készen is megvásárolhatod, így időt spórolhatsz.
Egy lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel.
A cukor teljes feloldódása fontos a sima állag eléréséhez.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgáját, majd fokozatosan keverj hozzá egy keveset a meleg tejkeverékből, hogy a tojás ne csapódjon ki.
Ez a temperálásnak nevezett folyamat elengedhetetlen a tojássárgája kicsapódásának elkerüléséhez. Lassan, kis adagokban adagold a meleg tejet a tojáshoz.
Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, és alacsony lángon, folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát.
Akkor jó a krém, ha a kanál hátáról lehúzva egy csíkban marad, és nem folyik szét azonnal. Vigyázz, ne forrald, mert a tojás kicsapódhat.
Add hozzá a pisztácia pasztát és a vanília kivonatot, majd alaposan keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljon a krémben.
A pisztácia paszta mennyiségét ízlés szerint állíthatod, de vigyázz, hogy ne legyen túl intenzív az íze.
Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd öntsd a fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el.
A teljes kihűlés azért fontos, mert a meleg keverék nem fagy egyenletesen a fagylaltgépben.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy zárható edénybe, és óránként keverd át a fagyasztás során, hogy elkerüld a jegesedést.
A fagyasztás során a legjobb eredmény elérése érdekében, a keverést 30-45 percenként végezd el az első 2-3 órában.
Legalább 4-5 órát hagyd a fagyasztóban, hogy megfelelő állagú legyen. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni.
A hosszabb fagyasztási idő biztosítja, hogy a fagylalt teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd egy kicsit felengedni, hogy könnyebben lehessen adagolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.