Pizza a Caballo tükörtojással, vastag tésztával és mozzarellával

Pizza a Caballo – Argentin, tojással a tetején

A Pizza a Caballo az argentin konyha egyik ikonikus fogása, amely a vastag tésztájú pizzák közül emelkedik ki a tükörtojás egyedi hozzáadásával. Az argentin étkezési kultúra gazdagságát tükrözi, ahol a tükörtojás nemcsak reggelire, hanem különleges pizzafeltétként is helyet kapott. Ez a recept tökéletesen ötvözi a klasszikus pizza gazdag ízvilágát és a tojás laktató jellegét, ideális vacsorára vagy ünnepi alkalmakra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1020 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vastag pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
4 db Tükörtojás
50 g Vöröshagyma (vékony szeletekben)
10 g Friss bazsalikomlevél
10 ml Olívaolaj
5 g Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy vastag falú tepsit vagy pizzasütő formát.

    A sütőt érdemes legalább 20 perccel a sütés előtt bekapcsolni, hogy megfelelően felforrósodjon. A vastag falú tepsi segít egyenletesen átsütni a pizzát.

    2

    Helyezd a vastag pizzatésztát a tepsibe, és formázd egyenletes vastagságúra. Kend meg bőségesen paradicsomszósszal.

    Ha a tészta ragadna, enyhén lisztezd be a kezed és a nyújtódeszkát. A paradicsomszószból ne spórolj, ez adja meg az alap ízét a pizzának.

    3

    Szórd meg a paradicsomszószt reszelt mozzarellával, majd hints rá oregánót és helyezd el rajta a vékonyra szeletelt vöröshagymát.

    A mozzarella ne legyen túl vizes, mert eláztathatja a tésztát. Ha friss mozzarellát használsz, érdemes lecsepegtetni. Az oregánót ne sajnáld, karakteres ízt ad a pizzának.

    4

    Süsd az előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütő teljesítményétől. Figyeld a pizzát, és ha a széle kezd barnulni, vedd ki. Ha alul nem sülne eléggé, a sütő alsó rácsára helyezd a tepsit.

    5

    Közben készíts el négy tükörtojást egy serpenyőben, ügyelve arra, hogy a sárgája épen maradjon.

    A tükörtojásokat alacsony lángon süsd, hogy a sárgája folyós maradjon. Egy kevés vaj a serpenyőben segíthet megakadályozni a letapadást.

    6

    Vedd ki a pizzát a sütőből, és helyezd a tetejére a frissen elkészült tükörtojásokat. Locsold meg olívaolajjal, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    A tükörtojásokat óvatosan helyezd a pizzára, hogy a sárgájuk ne sérüljön. A friss bazsalikom és az olívaolaj frissességet és ízt ad a pizzának.

    7

    Azonnal szeleteld fel és tálald, hogy a tojássárgája még folyós maradjon.

    Azonnal tálald, hogy a tojássárgája még folyós legyen és a pizza meleg. Jó étvágyat!