Készítsd elő az alapanyagokat: mérd ki a lisztet, az élesztőt, és a sót. Oldd fel az élesztőt a langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig, hogy felfusson.
A víz hőmérséklete fontos, ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az befolyásolja az élesztő működését.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval. Add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Kezdd el összedolgozni a tésztát, majd gyúrd simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. Ez kb. 10-15 percet vesz igénybe.
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni legalább egy órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A tészta kelesztéséhez ideális hely a meleg sütő (kb. 30-40°C) vagy egy napos ablakpárkány.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Amíg a sütő melegszik, nyújtsd ki a tésztát enyhén lisztezett felületen kb. fél centiméter vastagságúra.
A tésztát könnyebb kinyújtani, ha pihenteted pár percig a nyújtás előtt.
Készítsd el a feltétet: aprítsd fel a fokhagymát és a bazsalikomot. Keverd össze a paradicsomszószt az oregánóval, a fokhagymával és egy kevés olívaolajjal.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, ebben az esetben tegyél bele egy kis cukrot is, hogy kiegyensúlyozd a savasságát.
Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal. Morzsold rá a kecskesajtot és a mozzarellát egyenletesen elosztva.
A kecskesajtot ízlés szerint használhatod többet vagy kevesebbet, a mozzarella pedig segít a sajtos, nyúlós állag elérésében.
Tedd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal és frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald forrón.
A friss bazsalikommal ne spórolj, ettől lesz igazán ízletes a pizza!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.