Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl forró, az élesztő elpusztul, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően. A langyos víz kb. 30-35°C legyen.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kevés vizet.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A kelesztés ideje függ a helyiség hőmérsékletétől. Meleg helyen gyorsabban kel a tészta. Ha nincs időd, teheted a sütőbe is, a legalacsonyabb hőfokra állítva (de ne legyen túl meleg!).
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha pihenteted pár percig nyújtás előtt. A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Keverd össze a paradicsomszószt az oregánóval, fokhagymával és egy kevés olívaolajjal.
Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt. Ha nincs oregánód, használhatsz bazsalikomot vagy más fűszernövényt is.
Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.
Ne tegyél túl sok szószt, mert a pizza elázhat. A mozzarella és parmezán mennyisége ízlés szerint változtatható.
Öblítsd le a fehérbabot, majd oszlasd el egyenletesen a pizzán.
A konzerv babot alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütő típusától. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a szélei aranybarnák és a sajt megolvadt.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal és frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald azonnal.
A friss bazsalikommal és borssal ízesítés fokozza a pizza ízét. Tálalás előtt hagyd hűlni pár percig, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.