Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a hideg nem aktiválja az élesztőt, a meleg pedig elpusztíthatja.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A só fontos, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolja a működését.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A konyharuha legyen enyhén nedves, hogy a tészta ne száradjon ki kelés közben.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol egyformán süljön meg.
Szeleteld fel a fügéket vékony karikákra. A mozzarellát tépkedd kisebb darabokra.
A fügéket közvetlenül a felhasználás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljanak meg.
Kend meg a pizza tésztáját egy kevés olívaolajjal, majd oszlasd el rajta a mozzarella és parmezán sajtot egyenletesen.
Ne vidd túlzásba az olívaolajat, mert a tészta átázhat.
Helyezd rá a felszeletelt fügéket, majd tedd a pizzát sütőpapírral bélelt tepsire.
A fügéket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson.
Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a szélei túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.
Vedd ki a sütőből, majd helyezd rá a prosciutto szeleteket és szórd meg friss rukolával.
A prosciutto-t sütés után tedd rá, hogy ne száradjon ki a sütőben. A rukola frissességét is így őrizheted meg.
Csorgass egy kevés mézet a pizza tetejére, szórd meg frissen őrölt borssal, majd szeleteld és tálald azonnal.
A méz és a bors különleges ízkombinációt ad a pizzának, de ízlés szerint elhagyható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.