Mosd meg a bazsalikomleveleket és a bazsalikomvirágokat, majd óvatosan szárítsd meg őket papírtörlővel.
A bazsalikomleveleket és virágokat óvatosan kezeld, mert könnyen sérülnek. Csak közvetlenül a felhasználás előtt mosd meg őket.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. Ha az élesztő nem habosodik fel, az azt jelenti, hogy nem aktív, és új élesztőt kell használnod.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
Használj pizzalisztet (00-ás liszt), ha igazán ropogós pizzát szeretnél.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely, például a sütő, ha csak a világítás van bekapcsolva.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A magas hőfok segít a pizzának gyorsan megsülni és ropogósnak maradni. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha nehezen nyúlik, hagyd pihenni pár percig, majd próbáld újra.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és oregánót.
A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát.
Oszlasd el egyenletesen a mozzarellát a pizza tetején, majd szórd meg a reszelt parmezánnal.
A sajtokat egyenletesen oszlasd el, hogy mindenhol legyen belőlük.
Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, majd szórd rá a friss bazsalikomleveleket és a bazsalikomvirágokat.
A bazsalikomot a sütés után szórd rá, mert a hő hatására elveszíti az aromáját és a színét.
Tálald azonnal, hogy a bazsalikom intenzív aromája és a virágok finom íze tökéletes harmóniát alkosson.
Azonnali tálalással élvezheted a legfrissebb és legízletesebb pizzát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.