Pizza ai Fiori di Basilico friss bazsalikommal és bazsalikomvirágokkal

Pizza ai Fiori di Basilico (bazsalikomvirágos pizza)

A Pizza ai Fiori di Basilico egy különleges olasz fogás, amely a bazsalikom friss leveleit és a ritka, aromás bazsalikomvirágokat helyezi a középpontba. A bazsalikom az olasz konyha egyik legikonikusabb fűszernövénye, amelyet tésztákhoz, pizzákhoz és salátákhoz is előszeretettel használnak. A bazsalikomvirág enyhén fűszeres, édeskés ízt kölcsönöz a pizzának, amely tökéletesen harmonizál a mozzarellával és a parmezánnal. Ha egy igazán különleges és aromás pizzát szeretnél kipróbálni, ez a változat tökéletes választás.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 12 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
100 ml Paradicsomszósz
100 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
5 levél Friss bazsalikom
5 szál Bazsalikomvirág
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a bazsalikomleveleket és a bazsalikomvirágokat, majd óvatosan szárítsd meg őket papírtörlővel.

    A bazsalikomleveleket és virágokat óvatosan kezeld, mert könnyen sérülnek. Csak közvetlenül a felhasználás előtt mosd meg őket.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. Ha az élesztő nem habosodik fel, az azt jelenti, hogy nem aktív, és új élesztőt kell használnod.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    Használj pizzalisztet (00-ás liszt), ha igazán ropogós pizzát szeretnél.

    4

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely, például a sütő, ha csak a világítás van bekapcsolva.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A magas hőfok segít a pizzának gyorsan megsülni és ropogósnak maradni. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    6

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha nehezen nyúlik, hagyd pihenni pár percig, majd próbáld újra.

    7

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és oregánót.

    A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát.

    8

    Oszlasd el egyenletesen a mozzarellát a pizza tetején, majd szórd meg a reszelt parmezánnal.

    A sajtokat egyenletesen oszlasd el, hogy mindenhol legyen belőlük.

    9

    Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.

    10

    Vedd ki a sütőből, majd szórd rá a friss bazsalikomleveleket és a bazsalikomvirágokat.

    A bazsalikomot a sütés után szórd rá, mert a hő hatására elveszíti az aromáját és a színét.

    11

    Tálald azonnal, hogy a bazsalikom intenzív aromája és a virágok finom íze tökéletes harmóniát alkosson.

    Azonnali tálalással élvezheted a legfrissebb és legízletesebb pizzát.