Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete legyen langyos, ne forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A tésztát jól gyúrd át, hogy szép, rugalmas legyen. Ha nincs időd, használhatsz készen kapható pizza tésztát is.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen könnyebb kinyújtani. Ha nem sikerül tökéletesen kör alakúra, az nem probléma.
Szórd meg a tésztát reszelt mozzarellával, majd vékonyra szeletelt fokhagymával és frissen őrölt fekete borssal.
A mozzarella legyen jó minőségű, hogy szépen megolvadjon. A fokhagymát nagyon vékonyra szeleteld, nehogy megégjen a sütőben.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, ezért figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha van pizzaköved, azon süsd, mert ropogósabb lesz a tészta.
A sütőből kivett, forró pizzára helyezd a vékony szeletekre vágott lardót, amely a melegtől kissé megolvad, és krémes állagot kap.
A lardót csak a sütés után tedd a pizzára, hogy ne égjen meg a sütőben, és megőrizze a krémes állagát.
Szórd meg a pizzát friss rozmaring levelekkel és reszelt parmezánnal.
A rozmaringot apróra vágd, hogy egyenletesen eloszoljon az íze.
Végül locsold meg egy kevés mézzel, hogy enyhe édes-sós kontrasztot kapjon.
A mézet óvatosan locsold rá, hogy ne legyen túl édes. Használhatsz virágmézet vagy akácmézet is.
Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
Ehhez a különleges pizzához illik egy testesebb vörösbor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.