Pizza al Mais kukoricával és sajttal

Pizza al Mais

A Pizza al Mais az olasz konyha egyszerű, mégis különleges fogása, amely a konzerv kukorica édes ízét ötvözi a mozzarellával és a parmezánnal. Ez a pizza tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy egy baráti összejövetelhez, hiszen könnyen elkészíthető és garantáltan ízletes. A kukorica édeskés íze remekül harmonizál a sajtok gazdag ízvilágával, amit a friss bazsalikom tesz még különlegesebbé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Konzerv kukorica
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
10 levél Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát érdemes kör alakúra nyújtani, de a lényeg, hogy egyenletes vastagságú legyen. Ha a tészta ragad, használj több lisztet.

    2

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    Ne használj túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát. A szósz ízesítéséhez használhatsz olasz fűszerkeveréket is.

    3

    Helyezd a paradicsomos alapra a kukoricát egyenletesen elosztva.

    Használhatsz friss, fagyasztott vagy konzerv kukoricát is. Ha konzervet használsz, alaposan csepegtesd le.

    4

    Szórd meg a kukoricás alapot reszelt parmezánnal, majd helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.

    A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanot. A mozzarella legyen friss, és ne túl vizes.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj a pizzára. Ha a tészta alja nem sül át eléggé, helyezd a pizzát a sütő alsóbb részébe.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.

    A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, mert a hő hatására elveszíti az aromáját. Frissesség érdekében tépkedd a leveleket, ne vágd.