Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát érdemes kör alakúra nyújtani, de a lényeg, hogy egyenletes vastagságú legyen. Ha a tészta ragad, használj több lisztet.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
Ne használj túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát. A szósz ízesítéséhez használhatsz olasz fűszerkeveréket is.
Helyezd a paradicsomos alapra a kukoricát egyenletesen elosztva.
Használhatsz friss, fagyasztott vagy konzerv kukoricát is. Ha konzervet használsz, alaposan csepegtesd le.
Szórd meg a kukoricás alapot reszelt parmezánnal, majd helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanot. A mozzarella legyen friss, és ne túl vizes.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj a pizzára. Ha a tészta alja nem sül át eléggé, helyezd a pizzát a sütő alsóbb részébe.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.
A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, mert a hő hatására elveszíti az aromáját. Frissesség érdekében tépkedd a leveleket, ne vágd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.