Borsos pizza mozzarellával és pecorino sajttal

Pizza al Pepe (friss borssal és sajtokkal)

A Pizza al Pepe a bors intenzív ízére épül, amely kiválóan harmonizál az olasz sajtkülönlegességekkel. A pecorino, a mozzarella és a parmezán lágy krémessége tökéletes ellensúlyozza a frissen őrölt fekete bors erőteljes aromáját. Ez a pizza azoknak készült, akik szeretik az egyszerű, de mégis karakteres ízeket. Az olasz konyha tradicionális alapanyagait felhasználva egy igazi ízbomba születik, amelyet minden sajt- és borskedvelő imádni fog!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 g Mozzarella sajt
100 g Pecorino Romano sajt
50 g Parmezán sajt
2 tk. Friss fekete bors
1 tk. Friss zöldbors
1 gerezd Fokhagyma
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete legyen langyos, kb. 30-35°C. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Ha a tészta nagyon visszahúzódik, hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt újra próbálkoznál.

    3

    Keverd össze a tejszínt aprított fokhagymával, majd kend rá a tésztára egyenletes rétegben.

    A tejszínt ne vidd a tészta széléig, hogy a széle ropogós maradjon. Használhatsz zsírosabb tejszínt a gazdagabb ízért.

    4

    Szórd meg reszelt mozzarellával, pecorino és parmezán sajttal.

    A sajtokat egyenletesen oszd el a tésztán. A pecorino sósabb, ezért ne vidd túlzásba.

    5

    Hintsd meg frissen őrölt fekete borssal és zöldborssal, hogy intenzív ízt kapjon.

    A bors mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A frissen őrölt bors sokkal aromásabb, mint az előre őrölt.

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha van pizzaköved, azon még jobb lesz.

    7

    A sütőből kivett pizzát további frissen őrölt fekete borssal ízesítsd, majd szeleteld fel és tálald.

    A sütés utáni borsszórás még jobban kiemeli az ízét.

    8

    Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    A pizzavágóval könnyebben és szebben tudod felszeletelni a pizzát.