Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete legyen langyos, kb. 30-35°C. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Ha a tészta nagyon visszahúzódik, hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Keverd össze a tejszínt aprított fokhagymával, majd kend rá a tésztára egyenletes rétegben.
A tejszínt ne vidd a tészta széléig, hogy a széle ropogós maradjon. Használhatsz zsírosabb tejszínt a gazdagabb ízért.
Szórd meg reszelt mozzarellával, pecorino és parmezán sajttal.
A sajtokat egyenletesen oszd el a tésztán. A pecorino sósabb, ezért ne vidd túlzásba.
Hintsd meg frissen őrölt fekete borssal és zöldborssal, hogy intenzív ízt kapjon.
A bors mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A frissen őrölt bors sokkal aromásabb, mint az előre őrölt.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha van pizzaköved, azon még jobb lesz.
A sütőből kivett pizzát további frissen őrölt fekete borssal ízesítsd, majd szeleteld fel és tálald.
A sütés utáni borsszórás még jobban kiemeli az ízét.
Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A pizzavágóval könnyebben és szebben tudod felszeletelni a pizzát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.