Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A jó pizzatészta titka a türelem. Hagyd a tésztát pihenni és kelni, amíg meg nem duplázza a méretét.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha nincs sütőpapírod, lisztezd be a tepsit, hogy ne ragadjon le a tészta.
Kend meg a tésztát egyenletesen tejföllel, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A tejföl helyett használhatsz krémsajtot vagy mascarponét is, ha krémesebb alapot szeretnél.
Vágd vékony szeletekre a vöröshagymát, és oszlasd el a pizza tetején.
A vöröshagyma helyett használhatsz lilahagymát is, ami enyhébb ízű.
Helyezd előmelegített sütőbe, és süsd 220°C-on 10-12 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőnként változhat.
A sütőből kivett pizzára helyezd a füstölt lazacszeleteket, majd szórd meg kapribogyóval és friss kaporral.
A lazacot csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására megkeményedhet.
Tálalás előtt facsarj rá egy kevés citromlevet, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A citromlé kiemeli a lazac ízét és frissességet kölcsönöz a pizzának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.