Lazacos pizza füstölt lazaccal és tejföllel

Pizza al Salmone (füstölt lazaccal)

A Pizza al Salmone egy elegáns és különleges olasz fogás, amely a tenger gyümölcseinek gazdag ízvilágát ötvözi a klasszikus pizza hagyományaival. Az olasz konyhában a füstölt lazacot gyakran használják előételekhez és tésztákhoz, de egy könnyed tejfölös pizzán is tökéletesen megállja a helyét. A kapribogyó és a kapor frissessége kiemeli a lazac ízét, míg a tejfölös alap lágy és krémes textúrát biztosít. Ha szereted a különleges ízkombinációkat és a tenger gyümölcseit, ezt a pizzát feltétlenül ki kell próbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 g Tejföl
150 g Füstölt lazac
200 g Mozzarella sajt
1 db Vöröshagyma
30 g Kapribogyó
10 g Friss kapor
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A jó pizzatészta titka a türelem. Hagyd a tésztát pihenni és kelni, amíg meg nem duplázza a méretét.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nincs sütőpapírod, lisztezd be a tepsit, hogy ne ragadjon le a tészta.

    3

    Kend meg a tésztát egyenletesen tejföllel, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A tejföl helyett használhatsz krémsajtot vagy mascarponét is, ha krémesebb alapot szeretnél.

    4

    Vágd vékony szeletekre a vöröshagymát, és oszlasd el a pizza tetején.

    A vöröshagyma helyett használhatsz lilahagymát is, ami enyhébb ízű.

    5

    Helyezd előmelegített sütőbe, és süsd 220°C-on 10-12 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőnként változhat.

    6

    A sütőből kivett pizzára helyezd a füstölt lazacszeleteket, majd szórd meg kapribogyóval és friss kaporral.

    A lazacot csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására megkeményedhet.

    7

    Tálalás előtt facsarj rá egy kevés citromlevet, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    A citromlé kiemeli a lazac ízét és frissességet kölcsönöz a pizzának.