Pizza al Tartufo Bianco fehér szarvasgombával és sajtokkal

Pizza al Tartufo Bianco

A Pizza al Tartufo Bianco az olasz gasztronómia egyik legkülönlegesebb fogása, amely a fehér szarvasgomba különleges aromájával és ízével hódít. Ez a luxuspizza a legjobb alapanyagokat ötvözi, hogy egy egyszerű, mégis elegáns ételt kapj. Tökéletes választás ünnepi vacsorákra vagy különleges alkalmakra, amikor a gasztronómiai élmény áll a középpontban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 22 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Friss tejszín
150 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
20 g Fehér szarvasgomba (szeletelve)
10 levél Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát érdemes vékonyabbra nyújtani, mert a szarvasgomba íze jobban érvényesül vékonyabb tésztán.

    2

    Kend meg a tésztát friss tejszínnel, hogy alapot képezzen a feltétek számára.

    A tejszínt ne vidd túlzásba, mert elázhat a tészta. Egy vékony réteg elegendő.

    3

    Szórd meg a tejszínes alapot reszelt parmezánnal és szeletekre vágott mozzarellával.

    A parmezán és a mozzarella legyen jó minőségű. A mozzarella ne legyen túl vizes.

    4

    Helyezd el a szeletelt fehér szarvasgombát egyenletesen a sajtok tetején.

    A szarvasgombát vékony szeletekre vágd, hogy jobban kiadja az ízét. A szarvasgombát ne spórold, ez adja a pizza különlegességét.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.

    A jó minőségű olívaolaj kiemeli a szarvasgomba ízét. A sóval és borssal óvatosan bánj, mert a szarvasgomba íze érzékeny.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 10-12 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, amikor a sajt megolvadt és a tészta aranybarna.

    7

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.

    A bazsalikom elhagyható, mert a szarvasgomba íze a lényeg. Azonnal tálalva a legfinomabb.