Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát érdemes vékonyabbra nyújtani, mert a szarvasgomba íze jobban érvényesül vékonyabb tésztán.
Kend meg a tésztát friss tejszínnel, hogy alapot képezzen a feltétek számára.
A tejszínt ne vidd túlzásba, mert elázhat a tészta. Egy vékony réteg elegendő.
Szórd meg a tejszínes alapot reszelt parmezánnal és szeletekre vágott mozzarellával.
A parmezán és a mozzarella legyen jó minőségű. A mozzarella ne legyen túl vizes.
Helyezd el a szeletelt fehér szarvasgombát egyenletesen a sajtok tetején.
A szarvasgombát vékony szeletekre vágd, hogy jobban kiadja az ízét. A szarvasgombát ne spórold, ez adja a pizza különlegességét.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.
A jó minőségű olívaolaj kiemeli a szarvasgomba ízét. A sóval és borssal óvatosan bánj, mert a szarvasgomba íze érzékeny.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 10-12 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, amikor a sajt megolvadt és a tészta aranybarna.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.
A bazsalikom elhagyható, mert a szarvasgomba íze a lényeg. Azonnal tálalva a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.