Pizza al Tartufo szarvasgombával és olasz sajtokkal

Pizza al Tartufo – Umbriából, szarvasgombával

A Pizza al Tartufo az olasz Umbriából származik, ahol a szarvasgomba a régió egyik gasztronómiai kincse. Ez a pizza a minimalista, mégis luxus alapanyagok harmóniáját hozza el a konyhádba. A szarvasgomba gazdag aromája, a krémes mozzarella és az ízletes parmezán tökéletesen kiegészítik egymást, miközben a friss kakukkfű és olívaolaj emelik ki a mediterrán ízvilágot. Tökéletes választás különleges alkalmakra vagy egy elegáns vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
20 g Fehér szarvasgomba (vagy szarvasgomba krém)
200 g Friss mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
5 g Friss kakukkfű
1 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta leragadjon a tálcára.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát, hogy illeszkedjen a tepsi méretéhez. A szélek kissé vastagabbak legyenek.

    A vastagabb szélek ropogósabbak lesznek.

    3

    Dörzsöld be a tészta tetejét egy félbevágott fokhagymagerezddel, hogy enyhén fokhagymás ízt kapjon.

    Ez a lépés opcionális, de finom fokhagymás ízt ad a tésztának. Ne nyomd túl erősen a fokhagymát, csak finoman dörzsöld bele az ízét.

    4

    Helyezd a friss mozzarella szeleteket a tésztára, és szórd meg reszelt parmezán sajttal.

    A friss mozzarella és a parmezán sajt alapvető a jó pizza alapjához. A mozzarella ne legyen túl vizes.

    5

    Locsold meg a pizzát egy kevés olívaolajjal, majd tedd a sütőbe, és süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad, és a tészta aranybarnára sül.

    Figyeld a pizzát, és ha a széle kezd barnulni, vedd ki. A sütési idő függ a sütő teljesítményétől.

    6

    Sütés után vékonyan szeleteld fel a szarvasgombát, és helyezd a pizza tetejére. Ha szarvasgomba krémet használsz, kenj belőle vékony réteget a forró pizza tetejére.

    A szarvasgomba íze intenzív, ezért ne tegyél belőle túl sokat. A szarvasgomba krémből vékony réteg is elég.

    7

    Szórd meg a pizzát friss kakukkfűvel, és tálalás előtt locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A friss kakukkfű remekül illik a szarvasgombához. A minőségi olívaolaj kiemeli az ízeket.