Algériai stílusú pizza fűszeres darált hússal

Pizza Algerienne – Algériai paprikás hús

Az algériai pizza egy különleges fúziója az olasz pizza alapjainak és az észak-afrikai ízvilágnak. A ras el hanout fűszerkeverék Algéria és Marokkó konyhájának egyik alapja, amely gazdag, fűszeres aromát ad a húsnak. Ezt a receptet az észak-afrikai utcai ételek ihlették, ahol a fűszeres hús és a friss zöldségek tökéletes harmóniát alkotnak. Ha szeretnéd felfedezni Algéria ízeit egy ismerős formában, ez a pizza tökéletes választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
400 g Darálthús (marha vagy bárány)
200 ml Paradicsomszósz
1 db Vöröshagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Csípős paprika
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ras el hanout fűszerkeverék
200 g Mozzarella sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A tészta akkor jó, ha puha, rugalmas és nem ragad. A keléshez tegyük meleg helyre, letakarva.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd aranybarnára.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg. A húst alaposan pirítsd át, hogy ne maradjon nyers.

    3

    A húshoz add hozzá a paradicsomszószt, az apróra vágott paprikát és a ras el hanout fűszerkeveréket. Főzd közepes lángon 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A ras el hanout fűszerkeverék helyett használhatsz más, pikáns fűszerkeveréket is, például chilit vagy curryt. Kóstold meg a szószt, és ízesítsd tovább, ha szükséges.

    4

    A megkelt tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát vékonyra nyújtsd ki, hogy ropogós legyen. Ha nincs sütőpapírod, kend ki a tepsit olajjal vagy szórd meg liszttel.

    5

    Kend meg a tésztát egy réteg paradicsomszósszal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a fűszeres húsos keveréket.

    Ne tegyél túl sok feltétet a pizzára, mert akkor elázik a tészta.

    6

    Szórd meg reszelt mozzarellával, majd előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj, hogy a pizza ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, takard le a pizzát alufóliával.

    7

    Szeleteld fel, és azonnal tálald. Jó étvágyat!

    Tálaláskor szórhatsz a pizzára friss petrezselymet vagy koriandert.