Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A tészta akkor jó, ha puha, rugalmas és nem ragad. A keléshez tegyük meleg helyre, letakarva.
Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd aranybarnára.
A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg. A húst alaposan pirítsd át, hogy ne maradjon nyers.
A húshoz add hozzá a paradicsomszószt, az apróra vágott paprikát és a ras el hanout fűszerkeveréket. Főzd közepes lángon 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A ras el hanout fűszerkeverék helyett használhatsz más, pikáns fűszerkeveréket is, például chilit vagy curryt. Kóstold meg a szószt, és ízesítsd tovább, ha szükséges.
A megkelt tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát vékonyra nyújtsd ki, hogy ropogós legyen. Ha nincs sütőpapírod, kend ki a tepsit olajjal vagy szórd meg liszttel.
Kend meg a tésztát egy réteg paradicsomszósszal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a fűszeres húsos keveréket.
Ne tegyél túl sok feltétet a pizzára, mert akkor elázik a tészta.
Szórd meg reszelt mozzarellával, majd előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna nem lesz.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj, hogy a pizza ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, takard le a pizzát alufóliával.
Szeleteld fel, és azonnal tálald. Jó étvágyat!
Tálaláskor szórhatsz a pizzára friss petrezselymet vagy koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.