Pizza alla Barese paradicsommal és fekete olajbogyóval

Pizza alla Barese – Bari, paradicsom és olajbogyó

A Pizza alla Barese a dél-olasz Bari régió hagyományos étele, amelyet a helyi alapanyagok egyszerűsége és frissessége jellemez. A paradicsom édessége és a fekete olajbogyó sós íze tökéletes egyensúlyt alkot, míg a mozzarella krémes textúrája teszi teljessé az élményt. Ez a pizza ideális választás azok számára, akik szeretnék megismerni az olasz konyha autentikus ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
150 g Friss paradicsom
100 g Fekete olajbogyó
200 g Mozzarella sajt
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó
10 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a pizza tésztája megfelelően megsüljön. Használj sütőpapírt a tepsi helyett a könnyebb tisztítás érdekében.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát a kívánt méretre, és helyezd a tepsibe.

    A tésztát érdemes lisztezett felületen nyújtani, hogy ne ragadjon le. Ha nem vagy biztos a nyújtásban, használj készen kapható pizza tésztát.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd meg szárított oregánóval.

    Ne használj túl sok szószt, mert a tészta elázhat. Minőségi, sűrű paradicsomszószt válassz.

    4

    Helyezd el a szeletelt friss paradicsomot egyenletesen a paradicsomszósz tetején.

    A paradicsom legyen érett, de ne túl puha, hogy ne engedjen túl sok levet sütés közben.

    5

    Szórd rá a fekete olajbogyókat, majd helyezd el a mozzarellát kisebb darabokban a feltétek között.

    A mozzarella legyen jól lecsepegtetve, hogy ne áztassa el a pizzát. Használhatsz előre reszelt mozzarellát is.

    6

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők teljesítménye eltérő lehet. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Sütés után szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal a tálalás előtt.

    A friss bazsalikom a sütés után kerüljön a pizzára, hogy megőrizze az aromáját. Extra szűz olívaolajat használj a legjobb ízért.