Készítsd elő az alapanyagokat: mérd ki a lisztet, az élesztőt, és a sót. Oldd fel az élesztőt a langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig, hogy felfusson.
A víz hőmérséklete legyen langyos, ne túl forró, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval. Add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Kezdd el összedolgozni a tésztát, majd gyúrd simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és a felülete sima, rugalmas lesz. Ez a glutén megfelelő kialakulásához szükséges.
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni legalább egy órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A tészta keléséhez ideális a meleg, huzatmentes hely. A sütőt is bekapcsolhatod alacsony hőfokon (kb. 50°C), majd kikapcsolva ebben kelesztheted a tésztát.
Melegítsd elő a grillsütőt vagy a grillserpenyőt közepes hőfokra. Szeleteld fel a padlizsánt, cukkinit és kaliforniai paprikát.
A zöldségeket egyenletes vastagságúra szeleteld, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy kevés olívaolajjal kend meg a zöldségeket, majd grillezd őket 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg enyhén megpirulnak.
Ne grillezd túl a zöldségeket, mert a sütőben még tovább fognak sülni a pizzán.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen kb. fél centiméter vastagságúra.
Ha pizzakövet használsz, azt is melegítsd elő a sütőben, így ropogósabb lesz a pizza alja.
Készítsd el a feltétet: aprítsd fel a fokhagymát és a bazsalikomot. Keverd össze a paradicsomszószt az oregánóval, a fokhagymával és egy kevés olívaolajjal.
Használj minőségi paradicsomszószt a legjobb íz érdekében.
Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal. Helyezd rá a grillezett zöldségeket, majd szórd meg mozzarellával.
Ne tegyél túl sok feltétet a pizzára, mert az elnehezíti és megakadályozza, hogy a tészta megfelelően átsüljön.
Tedd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak és a sajt megolvad.
Ha a pizza széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal és frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald forrón.
A bazsalikomot csak a sütés után szórd a pizzára, hogy megőrizze frissességét és aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.