Pizza alla Griglia Vegetale grillezett zöldségekkel és mozzarellával

Pizza alla Griglia Vegetale

A Pizza alla Griglia Vegetale egy friss és ízletes olasz pizza, amely a grillezett zöldségek természetes aromáját és a ropogós tészta tökéletességét ötvözi. Az olasz vidéki háztartásokban gyakran készítik ezt a pizzát a szezonálisan elérhető friss zöldségekből, amelyeket a nyílt láng felett vagy forró serpenyőben sütnek meg, hogy intenzívebb ízt kapjanak. Képzeld el, ahogy a grillezett padlizsán és cukkini füstös illata keveredik a forró, frissen sült pizza illatával. Ez a pizza nemcsak ízletes, hanem egészséges is, hiszen tele van friss zöldségekkel, amelyeket a sajt és az olívaolaj finoman kiegészít. Tökéletes választás egy könnyű, mediterrán vacsorához!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 1 óra 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Finomliszt
325 ml Víz
10 g
3 g Száraz élesztő
20 ml Extra szűz olívaolaj
250 ml Paradicsomszósz
150 g Padlizsán
150 g Cukkini
100 g Piros kaliforniai paprika
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
5 g Oregánó
10 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Adj hozzá langyos vizet és az extra szűz olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz.

    A száraz élesztőt közvetlenül a liszthez keverheted, nem szükséges külön felfuttatni.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg rugalmas és sima lesz. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A hosszú gyúrás elengedhetetlen a jó állagú pizzatészta eléréséhez. Ha géppel gyúrod, alacsony fokozaton gyúrd legalább 8 percig.

    3

    A padlizsánt, a cukkinit és a piros kaliforniai paprikát vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben vagy grillrácson grillezd meg a zöldségeket 2-3 percig mindkét oldalon, hogy enyhén pirult, füstös ízt kapjanak.

    A zöldségeket előre sózd meg, hogy kiengedjék a felesleges nedvességet, és jobban piruljanak.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és ha van pizzaköved, helyezd be melegedni. Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen kör alakúra.

    A pizzakő használata segít abban, hogy a pizza alja ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj sütőlemezt.

    5

    Kend meg a pizza tésztáját paradicsomszósszal, majd szórd meg apróra vágott fokhagymával és oregánóval.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot, amit fűszerezel fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal.

    6

    Egyenletesen oszlasd el a grillezett zöldségeket a pizzán, ügyelve arra, hogy minden falatban legyen egy kis padlizsán, cukkini és paprika.

    Ne halmozd túl a zöldségeket, mert a pizza nehezen sül meg.

    7

    Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal, majd tépd vagy szeleteld a mozzarellát, és helyezd rá.

    A parmezán pikánsabb ízt ad a pizzának. A mozzarella helyett használhatsz másféle sajtot is, például scamorzát vagy provolonét.

    8

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7-10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek, és a mozzarella szépen megolvad.

    A sütési idő függ a sütő típusától és a pizza vastagságától. Figyeld a pizzát sütés közben, és vedd ki, amikor a szélei aranybarnák és a sajt megolvadt.

    9

    Amikor a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikommal, és csepegtess rá extra szűz olívaolajat. Azonnal tálald!

    A friss bazsalikom és az extra szűz olívaolaj fokozza a pizza ízét és aromáját.