Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Adj hozzá langyos vizet és az extra szűz olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz.
A száraz élesztőt közvetlenül a liszthez keverheted, nem szükséges külön felfuttatni.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg rugalmas és sima lesz. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A hosszú gyúrás elengedhetetlen a jó állagú pizzatészta eléréséhez. Ha géppel gyúrod, alacsony fokozaton gyúrd legalább 8 percig.
A padlizsánt, a cukkinit és a piros kaliforniai paprikát vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben vagy grillrácson grillezd meg a zöldségeket 2-3 percig mindkét oldalon, hogy enyhén pirult, füstös ízt kapjanak.
A zöldségeket előre sózd meg, hogy kiengedjék a felesleges nedvességet, és jobban piruljanak.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és ha van pizzaköved, helyezd be melegedni. Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen kör alakúra.
A pizzakő használata segít abban, hogy a pizza alja ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj sütőlemezt.
Kend meg a pizza tésztáját paradicsomszósszal, majd szórd meg apróra vágott fokhagymával és oregánóval.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot, amit fűszerezel fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal.
Egyenletesen oszlasd el a grillezett zöldségeket a pizzán, ügyelve arra, hogy minden falatban legyen egy kis padlizsán, cukkini és paprika.
Ne halmozd túl a zöldségeket, mert a pizza nehezen sül meg.
Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal, majd tépd vagy szeleteld a mozzarellát, és helyezd rá.
A parmezán pikánsabb ízt ad a pizzának. A mozzarella helyett használhatsz másféle sajtot is, például scamorzát vagy provolonét.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7-10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek, és a mozzarella szépen megolvad.
A sütési idő függ a sütő típusától és a pizza vastagságától. Figyeld a pizzát sütés közben, és vedd ki, amikor a szélei aranybarnák és a sajt megolvadt.
Amikor a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikommal, és csepegtess rá extra szűz olívaolajat. Azonnal tálald!
A friss bazsalikom és az extra szűz olívaolaj fokozza a pizza ízét és aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.