Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz hőmérséklete fontos, hogy ne legyen se túl hideg, se túl meleg, ideális a langyos hőmérséklet.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához, és szép, sima felülete van.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hely a meleg sütő (kb. 30 fokon) vagy egy radiátor közelében.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte pihenteted pár percig.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat a fokhagymával és a rozmaringgal.
A rozmaring helyett használhatsz zsályát vagy más fűszernövényt is, ami jól illik a sütőtökhöz.
Kend meg a pizza tésztáját a sütőtökpürével, majd szórd meg frissen őrölt borssal és oregánóval.
A sütőtökpürét ízlés szerint fűszerezheted szerecsendióval vagy fahéjjal is.
Oszlasd el a mozzarellát és a parmezánt egyenletesen a pizzán, majd szórd meg aprított dióval.
A dió helyett használhatsz más olajos magvakat is, például tökmagot vagy fenyőmagot.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
A sütési idő a sütőtől függően változhat, figyelj, hogy a tészta ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, és csorgasd meg egy kevés mézzel. Szeleteld és tálald azonnal.
A méz kihangsúlyozza a sütőtök édes ízét, de el is hagyható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.