Pizza all’Aglio fokhagymával és sajttal

Pizza all’Aglio

A Pizza all’Aglio az olasz konyha egyik egyszerű, mégis ínycsiklandó fogása, amely tökéletesen ötvözi a fokhagyma intenzív ízét a sajtok gazdag krémességével. Ez a recept eredetileg Dél-Olaszországból származik, ahol a fokhagyma és az olívaolaj kombinációja hagyományos alapanyagnak számít. A pizza ideális választás egy könnyed vacsorához vagy egy baráti összejövetelhez, ahol az egyszerűség és az ízek harmóniája a főszereplő.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
3 gerezd Fokhagyma
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
10 g Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta vastagságát ízlés szerint válaszd meg. A vékonyabb tészta ropogósabb lesz.

    2

    Keverd össze az aprított fokhagymát az olívaolajjal, és kend egyenletesen a pizza tésztára.

    Ne spórolj a fokhagymával, de vigyázz, hogy ne égesd meg a sütőben. Ha érzékeny vagy a fokhagymára, használj kevesebbet.

    3

    Szórd meg reszelt parmezánnal és mozzarellával, hogy a sajt egyenletesen fedje a tésztát.

    A parmezán adja az ízét, a mozzarella pedig a krémes állagot. Bátran kísérletezz más sajtokkal is.

    4

    Ízlés szerint adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd helyezd a pizzát előmelegített sütőbe.

    A fokhagyma miatt óvatosan sózz, mert az is adhat sós ízt.

    5

    Süsd a pizzát 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.