Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta vastagságát ízlés szerint válaszd meg. A vékonyabb tészta ropogósabb lesz.
Keverd össze az aprított fokhagymát az olívaolajjal, és kend egyenletesen a pizza tésztára.
Ne spórolj a fokhagymával, de vigyázz, hogy ne égesd meg a sütőben. Ha érzékeny vagy a fokhagymára, használj kevesebbet.
Szórd meg reszelt parmezánnal és mozzarellával, hogy a sajt egyenletesen fedje a tésztát.
A parmezán adja az ízét, a mozzarella pedig a krémes állagot. Bátran kísérletezz más sajtokkal is.
Ízlés szerint adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd helyezd a pizzát előmelegített sütőbe.
A fokhagyma miatt óvatosan sózz, mert az is adhat sós ízt.
Süsd a pizzát 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.