MĂ©rd ki az összetevĆket: a lisztet, Ă©lesztĆt, sĂłt Ă©s vizet. Az Ă©lesztĆt oldd fel langyos vĂzben, Ă©s hagyd pihenni 5 percig.
A liszt minĆsĂ©ge befolyĂĄsolja a tĂ©szta ĂĄllagĂĄt. HasznĂĄlj pizzalisztet vagy magas glutĂ©ntartalmĂș lisztet a legjobb eredmĂ©nyĂ©rt.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet a sĂłval, majd add hozzĂĄ az olĂvaolajat Ă©s a felfuttatott Ă©lesztĆt. GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra, amĂg rugalmas nem lesz.
A tĂ©szta akkor jĂł, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl Ă©s rugalmas, nem ragad. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt meleg helyen, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A kelĂ©si idĆ fĂŒgg a hĆmĂ©rsĂ©klettĆl. Hidegebb helyen hosszabb idĆre van szĂŒksĂ©g. A lĂ©nyeg, hogy a tĂ©szta megduplĂĄzza a mĂ©retĂ©t.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 220°C-ra. NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten körĂŒlbelĂŒl fĂ©l centimĂ©ter vastagsĂĄgĂșra.
A kinyĂșjtott tĂ©sztĂĄt Ăłvatosan helyezd a tepsire, nehogy elszakadjon. Ha szĂŒksĂ©ges, segĂts magadon egy sodrĂłfĂĄval.
Pucold meg a fokhagymĂĄt, majd aprĂtsd finomra vagy reszeld le. Keverd össze az olĂvaolajjal, az oregĂĄnĂłval Ă©s egy csipet sĂłval.
A fokhagymĂĄt ne pirĂtsd meg, mert keserƱ lesz. A legjobb, ha frissen kevered az olajjal Ă©s azonnal hasznĂĄlod.
Kend meg a pizza tĂ©sztĂĄjĂĄt a fokhagymĂĄs olĂvaolajjal, majd szĂłrd meg reszelt mozzarellĂĄval Ă©s parmezĂĄnnal.
Ne spĂłrold a fokhagymĂĄs olĂvaolajat, ez adja a pizza igazi ĂzĂ©t. A sajtot egyenletesen szĂłrd el.
Helyezd a pizzĂĄt sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, majd sĂŒsd 12-15 percig, amĂg a szĂ©lei aranybarnĂĄra pirulnak, Ă©s a sajt megolvad.
Ha a pizza alja nem sĂŒl ĂĄt elĂ©ggĂ©, helyezd a tepsit a sĂŒtĆ alsĂł rĂ©szĂ©be az utolsĂł pĂĄr percben.
Vedd ki a sĂŒtĆbĆl, szĂłrd meg friss petrezselyemmel Ă©s frissen Ćrölt borssal. Szeleteld Ă©s tĂĄlald forrĂłn.
A petrezselymet aprĂtsd finomra, Ă©s csak a sĂŒtĂ©s utĂĄn szĂłrd rĂĄ, hogy megĆrizze a szĂnĂ©t Ă©s az aromĂĄjĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.