Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz hőmérséklete kulcsfontosságú. A kézmeleg víz a legideálisabb.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen a tészta.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A konyharuha legyen enyhén nedves, hogy a tészta ne száradjon ki.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Ha nincs sütőpapírod, a tepsit kend ki olívaolajjal és szórd meg liszttel.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát kör alakúra nyújtsd, vagy amilyen formát szeretnél.
Kend meg a ricottával, majd morzsold rá a gorgonzolát.
A ricottát vékonyan kend fel, hogy a tészta ne ázzon el. A gorgonzola intenzív ízű sajt, ne tegyél belőle túl sokat.
Szórd rá az apróra tört diót és hintsd meg friss rozmaringgal.
A diót pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A rozmaringot apróra vágd, hogy jobban kijöjjön az aromája.
Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg a dió.
Vedd ki a sütőből, csorgass rá egy kevés mézet és hintsd meg frissen őrölt fekete borssal, majd szeleteld fel és tálald.
A mézet óvatosan csorgasd, hogy ne legyen túl édes. A fekete bors pikáns ízt ad a pizzának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.