Pizza alle Noci diós-gorgonzolás feltéttel

Pizza alle Noci (dióval és sajttal)

A Pizza alle Noci egy különleges olasz pizza, amely a hagyományos és modern ízek egyensúlyát teremti meg. A gorgonzola karakteres, sós íze tökéletesen harmonizál az édeskés mézzel és a ropogós dióval, amelyet már az olasz reneszánsz óta használnak különböző fogásokban. Az észak-olasz gasztronómia ihlette recept egy igazi gourmet élményt nyújt, amely tökéletes egy elegáns vacsorára vagy különleges alkalmakra. Ha szereted a gazdag, kontrasztos ízeket, ez a pizza biztosan az egyik kedvenced lesz!

Előkészület 1 óra
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 15 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
150 g Ricotta sajt
100 g Gorgonzola sajt
50 g Dióbél
10 ml Méz
1 tk. Friss rozmaring
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz hőmérséklete kulcsfontosságú. A kézmeleg víz a legideálisabb.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen a tészta.

    3

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A konyharuha legyen enyhén nedves, hogy a tészta ne száradjon ki.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    Ha nincs sütőpapírod, a tepsit kend ki olívaolajjal és szórd meg liszttel.

    5

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát kör alakúra nyújtsd, vagy amilyen formát szeretnél.

    6

    Kend meg a ricottával, majd morzsold rá a gorgonzolát.

    A ricottát vékonyan kend fel, hogy a tészta ne ázzon el. A gorgonzola intenzív ízű sajt, ne tegyél belőle túl sokat.

    7

    Szórd rá az apróra tört diót és hintsd meg friss rozmaringgal.

    A diót pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A rozmaringot apróra vágd, hogy jobban kijöjjön az aromája.

    8

    Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg a dió.

    9

    Vedd ki a sütőből, csorgass rá egy kevés mézet és hintsd meg frissen őrölt fekete borssal, majd szeleteld fel és tálald.

    A mézet óvatosan csorgasd, hogy ne legyen túl édes. A fekete bors pikáns ízt ad a pizzának.