Pizza Alsacienne tejföllel, hagymával és szalonnával

Pizza Alsacienne – Elzászi stílus, hagymával, szalonnával

A Pizza Alsacienne, más néven Tarte Flambée, az Elzász régió ikonikus étele, amely a francia és német konyha találkozásának tökéletes példája. Az egyszerű tészta, tejföl, hagyma és szalonna kombinációja gyorsan elkészíthető, és mégis rendkívül ízletes. Eredetileg kenyérsütők tesztelték a kemence hőmérsékletét ezzel a vékony tésztás étellel, amely mára világszerte elismert finomsággá vált. Tökéletes választás könnyed vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
125 ml Víz
15 ml Olívaolaj
5 g
200 g Tejföl
2 db Vöröshagyma
100 g Füstölt szalonna (apróra vágva)
2 g Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, sót, vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima tésztává. Hagyd pihenni 15 percig.

    A tésztát alaposan gyúrd össze, hogy rugalmas legyen. A pihentetés segít, hogy könnyebben lehessen nyújtani.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A magas hőmérséklet biztosítja a ropogós tésztát. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra, majd helyezd a tepsire.

    Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz a pizza. Ha a tészta szakad, pihentesd még pár percig.

    4

    Kend meg a tészta tetejét tejföllel, majd egyenletesen oszd el rajta a vékonyra szeletelt hagymát és a szalonnakockákat.

    A tejföl legyen zsírosabb, hogy ne áztassa el a tésztát. A hagymát és a szalonnát egyenletesen oszlasd el, hogy mindenhol legyen belőle.

    5

    Szórd meg frissen őrölt borssal, majd süsd a sütőben 10-12 percig, amíg a tészta ropogós és aranybarna lesz.

    A frissen őrölt bors intenzívebb ízt ad. Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők teljesítménye eltérő lehet.

    6

    Sütés után azonnal szeleteld fel, és melegen tálald.

    Az azonnali tálalás biztosítja, hogy a pizza a lehető legropogósabb legyen.