Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy vastag falú tepsit vagy pizzasütő formát, amelyet vékonyan megkenhetsz olívaolajjal.
A vastag falú tepsi egyenletesebben süti a tésztát.
Helyezd a vastag pizzatésztát a tepsibe, és formázd úgy, hogy egyenletes vastagságú legyen.
A tésztát kézzel is formázhatod a tepsiben, nem feltétlenül kell nyújtani.
Kend meg a tésztát bőségesen paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a szélek szabadon maradjanak.
Használj sűrű, passzírozott paradicsomot, hogy ne áztassa el a tésztát.
Szórd meg a paradicsomszószt reszelt mozzarellával, majd hints rá oregánót egyenletesen.
Az oregánót morzsold el a kezedben, hogy jobban kihozza az aromáját.
Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg a tészta átsül és a sajt aranybarnára olvad.
A vastag tésztát lassabban kell sütni, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Sütés után locsold meg olívaolajjal, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.
A bazsalikomot csak sütés után tedd rá, mert a hő hatására elveszíti az ízét.
Azonnal szeleteld fel, és forrón tálald, hogy a vastag tészta puha és a sajt ízletes legyen.
A vastag tészta jobban tartja a hőt, ezért tovább marad meleg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.