Pizza Argentina vastag tésztával, mozzarellával és paradicsomszósszal

Pizza Argentina – Vastag tészta, mozzarella

A Pizza Argentina az argentin konyha egyik klasszikusa, amely vastag tésztájával és gazdag mozzarellával különbözik a hagyományos olasz pizzáktól. Ez a recept tökéletesen megőrzi az argentin stílusú pizzák laktató és ízletes jellegét, miközben könnyedén elkészíthető otthoni körülmények között. Ideális választás egy családi vacsorához vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vastag pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
5 g Oregano
10 g Friss bazsalikomlevél
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy vastag falú tepsit vagy pizzasütő formát, amelyet vékonyan megkenhetsz olívaolajjal.

    A vastag falú tepsi egyenletesebben süti a tésztát.

    2

    Helyezd a vastag pizzatésztát a tepsibe, és formázd úgy, hogy egyenletes vastagságú legyen.

    A tésztát kézzel is formázhatod a tepsiben, nem feltétlenül kell nyújtani.

    3

    Kend meg a tésztát bőségesen paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a szélek szabadon maradjanak.

    Használj sűrű, passzírozott paradicsomot, hogy ne áztassa el a tésztát.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt reszelt mozzarellával, majd hints rá oregánót egyenletesen.

    Az oregánót morzsold el a kezedben, hogy jobban kihozza az aromáját.

    5

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg a tészta átsül és a sajt aranybarnára olvad.

    A vastag tésztát lassabban kell sütni, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    6

    Sütés után locsold meg olívaolajjal, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    A bazsalikomot csak sütés után tedd rá, mert a hő hatására elveszíti az ízét.

    7

    Azonnal szeleteld fel, és forrón tálald, hogy a vastag tészta puha és a sajt ízletes legyen.

    A vastag tészta jobban tartja a hőt, ezért tovább marad meleg.