Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Adj hozzá langyos vizet és az extra szűz olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz.
A víz hőmérséklete legyen langyos, kb. 30-35°C, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg rugalmas és sima lesz. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.
Ha nincs elég időd, a tésztát hűtőben is kelesztheted hosszabb ideig (akár egy éjszakán át). Ez lassabb, de ízletesebb tésztát eredményez.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és ha van pizzaköved, helyezd be melegedni. Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen kör alakúra.
A pizzakő használata segít abban, hogy a pizza alja ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj sütőlemezt.
A koktélparadicsomokat vágd félbe, és egy kis tálban keverd össze apróra vágott fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval és frissen őrölt fekete borssal. Hagyd állni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
Érdemes a paradicsomokat sütés előtt egy kicsit megsózni, hogy kiengedjék a felesleges nedvességet.
A tésztát kend meg egy kevés extra szűz olívaolajjal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a paradicsomos keveréket.
Az olívaolaj segít megakadályozni, hogy a tészta elázzon a paradicsomtól.
Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal, majd tépd vagy szeleteld a mozzarellát, és helyezd rá.
A mozzarella legyen szárazabb típusú, mint például a mozzarella golyó, hogy ne engedjen túl sok vizet sütés közben.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7-10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek, és a mozzarella szépen megolvad.
A sütési idő függ a sütő teljesítményétől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, amikor a szélei aranybarnák, és a sajt megolvadt.
Amikor a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal. Azonnal tálald!
A friss bazsalikomot közvetlenül a sütés után tegyük rá, hogy megőrizze az aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.