Mosd meg a koktélparadicsomokat, majd vágd félbe vagy negyedeld őket méretüktől függően.
A paradicsomokat éles késsel vágd, hogy ne nyomódjanak össze és ne veszítsék el a levüket.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja az élesztőt, a túl meleg pedig elpusztítja. A cukor táplálékot biztosít az élesztőnek.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolja a működését.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és a kezedtől. A kelesztéshez ideális hely a sütő, amit előmelegítettél 50°C-ra, majd kikapcsoltál.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A magas hőfok biztosítja, hogy a pizza tésztája ropogós legyen.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, majd próbáld újra.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és oregánót.
Ne kenj túl sok szószt a tésztára, mert elázhat.
Oszlasd el egyenletesen a mozzarellát a pizza tetején, majd helyezd rá a félbevágott koktélparadicsomokat.
A mozzarellát előtte csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tésztát.
Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Érdemes figyelni a sütési időt, mert minden sütő másképp süt. Ha alul nem sül, tegyél a tepsi alá egy forró vizel teli edényt.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, mert a hő hatására elveszíti az aromáját.
Tálald azonnal, hogy a koktélparadicsom frissessége és a mozzarella krémessége tökéletes egyensúlyba kerüljön.
Ha van pizzavágód, azzal szeleteld fel a pizzát a könnyebb tálalás érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.