Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A tésztát letakarva, meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.
Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd aranybarnára.
A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg. A darált húst alaposan pirítsd át, hogy ne maradjon nyers.
A húshoz add hozzá a berbere fűszerkeveréket, a paradicsomszószt és a szeletelt csilipaprikát. Főzd közepes lángon 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A berbere fűszerkeverék nagyon csípős lehet, ezért óvatosan adagold. Ha nem szereted a csípőset, használj kevesebbet vagy hagyd ki a csilipaprikát.
A megkelt tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha nagyon rugalmas, pihentesd pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Kend meg a tésztát egy réteg paradicsomszósszal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a fűszeres húsos keveréket.
Ne használj túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát. A húsos keveréket egyenletesen oszlasd el a pizzán.
Szórd meg reszelt mozzarellával, majd előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna nem lesz.
A sütési idő a sütődtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt, buborékos.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, majd szeleteld fel és azonnal tálald. Jó étvágyat!
A koriandert csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására elveszíti az aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.