Bulgogi marhahúsos koreai pizza tálalva

Pizza Korean Bulgogi – Bulgogi marhahús

A Bulgogi marhahús a koreai konyha egyik legismertebb fogása, melyet hagyományosan szójaszószos, fokhagymás és szezámolajos páccal készítenek. Ez a pizza a keleti ízeket hozza el az olasz pizzák könnyedségével ötvözve. Tökéletes választás baráti összejövetelekre vagy egyedi vacsorákra, ahol a különleges ízek kerülnek előtérbe. Könnyen elkészíthető, és garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizza tészta
200 g Bulgogi marhahús
150 g Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
2 szál Friss újhagyma
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Helyi koreai fűszerek
5 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós pizza eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon.

    2

    Szeleteld fel a Bulgogi marhahúst vékony csíkokra, és tedd félre.

    A vékony szeletek gyorsabban átsülnek a pizzán, és könnyebben eloszthatók.

    3

    Kend meg a pizza tésztát egyenletesen a paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a szélek szabadon maradjanak.

    A szélek szabadon hagyása biztosítja, hogy a pizza széle szép ropogósra süljön. Ne használj túl sok szószt, mert elázhat a tészta.

    4

    Szórd rá a reszelt mozzarella sajtot, majd helyezd el a Bulgogi marhahús szeleteket egyenletesen a pizzán.

    A mozzarella egyenletes elosztása biztosítja, hogy minden szeleten legyen elég sajt. A húst ne tedd túl sűrűn, hogy a pizza átsüljön.

    5

    Hintsd meg a pizza tetejét helyi koreai fűszerekkel és locsold meg egy kevés szezámolajjal.

    A szezámolajjal óvatosan bánj, mert erős íze van. A koreai fűszerek helyett használhatsz gochugaru-t (koreai chilipelyhet) is.

    6

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranybarnára sül.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők eltérően működnek. Ha a tészta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, szórd rá az aprított újhagymát és koriandert, majd szeleteld fel és tálald.

    Az újhagyma és a koriander frissességet ad a pizzának. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.