Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot sütőpapírral.
A magas hőfok segít a pizzának gyorsan megsülni és ropogósnak maradni.
Hámozd meg és aprítsd fel a paradicsomokat, majd helyezd őket egy serpenyőbe az olívaolajjal és az aprított fokhagymával.
A paradicsomok helyett használhatsz konzerv paradicsomot is, ha nincs friss.
Főzd a paradicsomot közepes lángon 10-12 percig, amíg sűrű paradicsomszószt nem kapsz. Add hozzá a helyi fűszereket, és keverd el alaposan.
A szósz sűrűségétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb időre van szükség a főzéshez. Kóstold meg a szószt, és ízesítsd szükség szerint.
Egy külön serpenyőben pirítsd meg az őrölt bárányhúst egy kevés olívaolajon, amíg barnára sül és át nem puhul.
A bárányhúst ne süsd túl, mert kiszáradhat. Fontos, hogy alaposan átsüljön.
Terítsd ki a pizza tésztát, és egyenletesen kend meg a paradicsomszósszal. Szórd rá az előkészített bárányhúst.
A tésztát vékonyan kend meg szósszal, hogy ne ázzon el.
Tedd rá a reszelt mozzarella sajtot, és helyezd a pizzát a sütőbe. Süssed 12-15 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára olvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, hogy a sajt ne égjen meg.
Vedd ki a pizzát a sütőből, szórd rá a friss, aprított petrezselymet, majd szeleteld fel és tálald.
A petrezselyem friss ízt ad a pizzának. Más friss fűszernövényt is használhatsz, például koriandert vagy mentát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.