Lengyel kielbasa kolbászos pizza friss zöldségekkel

Pizza Polish Kielbasa – Lengyel kolbásszal

A lengyel kielbasa kolbászos pizza egy egyedi és ízletes kombináció, amely a klasszikus olasz pizzát ötvözi a lengyel konyha jellegzetes fűszeres kolbászával. A kielbasa egy hagyományos lengyel füstölt kolbász, amelyet fokhagymával és fűszerekkel ízesítenek. A pizza tetején a ropogósra sült kolbász, az édes paprika és a vöröshagyma tökéletes harmóniát alkot. Ha szereted a karakteres ízeket és a lengyel ételeket, ez a pizza remek választás lehet egy különleges vacsorához!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
200 g Lengyel kielbasa kolbász
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika (piros vagy zöld)
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss petrezselyem
1 tk. Fekete bors
1 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete legyen langyos, ne forró, mert az megöli az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz, és elválik az edény falától.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. Ha túl rugalmas, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkozol.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A paradicsomszószt vékonyan kend rá, hogy a tészta ne ázzon el. Használhatsz házi vagy bolti szószt is.

    4

    Vágd vékony szeletekre a lengyel kielbasa kolbászt, a hagymát és a paprikát, majd oszlasd el egyenletesen a pizza tetején.

    A kielbasa kolbász helyett használhatsz más, füstölt kolbászt is. A zöldségeket vágd vékonyra, hogy könnyen megsüljenek.

    5

    Szórd meg aprított fokhagymával, fekete borssal és oregánóval.

    A fokhagyma, a bors és az oregánó ízlés szerint adagolható.

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg.

    7

    A sütőből kivett pizzát szórd meg friss petrezselyemmel, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    A friss petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszert is, például snidlinget.