Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a ropogós tésztához. Az olívaolajjal kikent tepsi megakadályozza a letapadást.
Nyújtsd ki a pizza tésztát, és helyezd a tepsibe. Ügyelj arra, hogy a szélei kissé vastagabbak maradjanak.
A vastagabb szélek megtartják a feltétet és ropogósabbak lesznek.
Dinszteld meg a szalonnát egy serpenyőben, amíg enyhén ropogós lesz, majd hagyd kihűlni.
A ropogós szalonna ízletesebb a pizzán. Fontos, hogy kihűljön, mielőtt a tésztára kerül, különben elázhatja azt.
Keverd össze a tojásokat a tejszínnel, szórj bele egy kevés reszelt pecorino sajtot és szárított oregánót.
A pecorino sajt intenzív ízt ad a tojásos keveréknek. Ne felejtsd el az oregánót sem, ami remekül passzol a pizzához.
Kend meg a tésztát a tojásos-tejszínes keverékkel, majd oszlasd el rajta a mozzarellát és a dinsztelt szalonnát.
A tojásos keverékkel óvatosan kend meg a tésztát, ne legyen túl vastag a réteg. A mozzarella egyenletesen oszlik el, így minden szeletre jut belőle.
Szórd meg a tetejét a maradék pecorino sajttal, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A pecorino sajt ropogósra sül a tetején, az olívaolaj pedig segít megőrizni a nedvességét.
Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj oda, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, mint a tészta megsülne, takard le alufóliával.
Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és hagyd pihenni 5 percig.
A friss bazsalikom feldobja a pizza ízét. A pihentetés segít, hogy a feltétek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.