Pizza Rustica Abruzzese szalonnával, tojással és pecorino sajttal

Pizza Rustica Abruzzese – Abruzzo, szalonna, tojás, pecorino

A Pizza Rustica Abruzzese egy tradicionális olasz pizza Abruzzo régióból, amely a helyi alapanyagok tiszteletére készült. A szalonna gazdag íze, a pecorino sajt sóssága és a tojás krémes textúrája teszi ezt a pizzát igazán különlegessé. Ez az étel a régió kulináris örökségének része, és tökéletes választás egy hétvégi vacsorához vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
150 g Szalonna
100 g Pecorino sajt
3 db Tojás
150 g Mozzarella sajt
100 ml Tejszín
1 tk. Szárított oregánó
5 g Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a ropogós tésztához. Az olívaolajjal kikent tepsi megakadályozza a letapadást.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát, és helyezd a tepsibe. Ügyelj arra, hogy a szélei kissé vastagabbak maradjanak.

    A vastagabb szélek megtartják a feltétet és ropogósabbak lesznek.

    3

    Dinszteld meg a szalonnát egy serpenyőben, amíg enyhén ropogós lesz, majd hagyd kihűlni.

    A ropogós szalonna ízletesebb a pizzán. Fontos, hogy kihűljön, mielőtt a tésztára kerül, különben elázhatja azt.

    4

    Keverd össze a tojásokat a tejszínnel, szórj bele egy kevés reszelt pecorino sajtot és szárított oregánót.

    A pecorino sajt intenzív ízt ad a tojásos keveréknek. Ne felejtsd el az oregánót sem, ami remekül passzol a pizzához.

    5

    Kend meg a tésztát a tojásos-tejszínes keverékkel, majd oszlasd el rajta a mozzarellát és a dinsztelt szalonnát.

    A tojásos keverékkel óvatosan kend meg a tésztát, ne legyen túl vastag a réteg. A mozzarella egyenletesen oszlik el, így minden szeletre jut belőle.

    6

    Szórd meg a tetejét a maradék pecorino sajttal, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A pecorino sajt ropogósra sül a tetején, az olívaolaj pedig segít megőrizni a nedvességét.

    7

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj oda, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, mint a tészta megsülne, takard le alufóliával.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és hagyd pihenni 5 percig.

    A friss bazsalikom feldobja a pizza ízét. A pihentetés segít, hogy a feltétek jobban összeérjenek.