Svéd stílusú pizza garnélarákkal

Pizza Swedish Style – Garnélarák, kapor

A svéd stílusú pizza, különösen a garnélarák és kapor kombinációja, a skandináv gasztronómia egyik izgalmas találmánya. Ez a pizza a friss alapanyagok és az egyszerű, mégis egyedi ízek harmóniáját képviseli. A kapor, amely a svéd konyha egyik meghatározó fűszere, tökéletesen kiegészíti a garnélarák finom, tengeri aromáját. Ez a recept különleges választás lehet családi vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez, amikor valami igazán különlegeset szeretnél készíteni. A ropogós tészta és a selymes tejfölös alap tökéletesen összefonódik az ízekkel, így minden falat élmény lesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
200 g Tejföl
150 g Friss garnélarák
20 g Kapor
150 g Mozzarella sajt
1 db Piros hagyma
15 ml Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Készítsd elő a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

    A pizzatésztát előre is elkészítheted, vagy használhatsz bolti pizzatésztát.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a tejfölt egy csipet sóval és borssal, majd kend el a pizzatészta tetején egyenletesen.

    A tejföl helyett használhatsz crème fraîche-t vagy görög joghurtot is. Adj hozzá egy kevés citromlevet a frissességért.

    3

    Tisztítsd meg a garnélarákot, távolítsd el a páncélját, és öblítsd le hideg vízzel. Szárítsd meg papírtörlővel.

    Használhatsz friss vagy fagyasztott garnélarákot. Ha fagyasztottat használsz, olvaszd ki teljesen, és szárítsd meg.

    4

    Szeleteld fel a piros hagymát vékony karikákra, és terítsd el a tejfölös alap tetején.

    A piros hagyma helyett használhatsz lila hagymát is.

    5

    Szórd meg a pizzát reszelt mozzarella sajttal, majd helyezd rá a garnélarákot egyenletesen elosztva.

    Ne tegyél túl sok sajtot, mert elnyomhatja a garnélarák ízét.

    6

    Hintsd meg a pizzát apróra vágott friss kaporral, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A kapor jól illik a garnélarákhoz. Használhatsz más fűszernövényeket is, például petrezselymet vagy snidlinget.

    7

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A garnélarák gyorsan átsül, ezért figyelj rá, hogy ne száradjon ki.

    8

    Szeleteld fel a kész pizzát, és azonnal tálald.

    Tálalhatod citromlével vagy egy kevés tejföllel.