A darált marhahúst keverd össze sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Formázz belőle négy egyforma pogácsát.
Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a végeredmény. Óvatosan keverd össze a fűszerekkel, és formázd meg a pogácsákat.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon aranybarnára.
Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a szaftosságukat.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A pirításhoz használhatsz vajat vagy olívaolajat is.
Kend meg a zsemlék belső oldalát paradicsomszósszal, szórd meg oregánóval, és tegyél rá egy szelet mozzarella sajtot. Ha szükséges, melegítsd sütőben, hogy a sajt megolvadjon.
Ha nincs mozzarella, használhatsz más, jól olvadó sajtot, például cheddar vagy provolone sajtot.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a húspogácsát, rétegezd rá a pepperoni szeleteket, majd adj hozzá friss bazsalikomleveleket. Zárd le a zsemle felső részével.
A burgerbe tehetsz még más pizzafeltéteket is, például gombát, olívabogyót vagy paprikát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.