Pkhali gránátalmamaggal, zöldséges és fűszeres grúz étel tálalva

Pkhali Gránátalmamaggal

A pkhali egy hagyományos grúz étel, amely a grúz konyha egyik jellegzetes fogása. Az étel alapját zöldségek alkotják, leggyakrabban spenót, amelyet dióval, fokhagymával és fűszerekkel ízesítenek. A gránátalmamagok hozzáadásával a pkhali gazdagabbá válik, hiszen a gránátalma friss, édes íze tökéletesen kiegészíti a sós és fűszeres alapot. Ez a különleges étel nemcsak finom, hanem szép is, így bármilyen étkezéshez tökéletes választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Spenót
50 g Dió
2 gerezd Fokhagyma
50 g Gránátalmamag
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Ecet
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Koriander
1 dl Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd forró vízben pár percig blanszírozd. Ezután szűrd le és tedd félre.

    A blanszírozás segít megőrizni a spenót friss zöld színét, és eltávolítja a felesleges keserűséget.

    2

    A diót egy serpenyőben pirítsd meg enyhén, hogy intenzívebb íze legyen. Ha kész, vágd fel apróra.

    A dió pörkölése segít a természetes ízének előhozatalában, így érdemes ezt a lépést nem kihagyni.

    3

    A fokhagymát aprítsd fel, és egy tálban keverd össze a dióval, spenóttal, sóval, borssal és korianderrel.

    Ha nem szereted a túl intenzív fokhagyma ízt, piríthatod is, hogy lágyabb legyen.

    4

    Adj hozzá olívaolajat és ecetet, majd alaposan dolgozd össze a masszát. Képződjön egy sűrű, formálható állag.

    Ha túl száraz a keverék, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    A pkhali keveréket formázd kis golyókká vagy kis halmokká, majd tálald őket gránátalmamaggal díszítve.

    A gránátalmamag nemcsak ízesíti az ételt, hanem szép díszítést is ad neki, érdemes a tetejére bőségesen rakni.