A spenótot alaposan mosd meg, majd forró vízben pár percig blanszírozd. Ezután szűrd le és tedd félre.
A blanszírozás segít megőrizni a spenót friss zöld színét, és eltávolítja a felesleges keserűséget.
A diót egy serpenyőben pirítsd meg enyhén, hogy intenzívebb íze legyen. Ha kész, vágd fel apróra.
A dió pörkölése segít a természetes ízének előhozatalában, így érdemes ezt a lépést nem kihagyni.
A fokhagymát aprítsd fel, és egy tálban keverd össze a dióval, spenóttal, sóval, borssal és korianderrel.
Ha nem szereted a túl intenzív fokhagyma ízt, piríthatod is, hogy lágyabb legyen.
Adj hozzá olívaolajat és ecetet, majd alaposan dolgozd össze a masszát. Képződjön egy sűrű, formálható állag.
Ha túl száraz a keverék, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formázható legyen.
A pkhali keveréket formázd kis golyókká vagy kis halmokká, majd tálald őket gránátalmamaggal díszítve.
A gránátalmamag nemcsak ízesíti az ételt, hanem szép díszítést is ad neki, érdemes a tetejére bőségesen rakni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.