A cseresznyét alaposan mosd meg, majd távolítsd el a csonthéjat, és vágd félbe vagy negyedeld őket.
Ha szeretnéd, a cseresznyéket egy kicsit cukrozhatod, hogy édesebb legyen a töltelék.
A tésztát nyújtsd ki egy enyhén lisztezett felületen. Egy piteformát vajazz ki, majd helyezd bele a tésztát.
Ha a tészta túl vastag, akkor nehezebb lesz a végén szép és ropogós réteget kapni, így ügyelj a megfelelő vastagságra.
A cseresznyéket tedd egy tálba, majd add hozzá a cukrot, citromlevet, vaníliás cukrot és a lisztet, és keverd jól össze.
A liszt segít megkötni a gyümölcs nedvességét, így nem áztatja el a tésztát.
A cseresznyés keveréket öntsd a tésztára, majd hajtsd rá a tészta széleit a töltelékre.
A tészta széleit óvatosan hajtsd fel, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
A tojást verd fel, és a tészta tetejét kend meg a felvert tojással, hogy szép fényt kapjon sütés után.
A tojásos kenés segít a tészta szép, aranybarna színében, így ne hagyd ki ezt a lépést.
A formát tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 30-35 percig, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz, és a cseresznye puhává válik.
Ha a tészta teteje túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.
Miután a pite megsült, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald melegen, porcukorral megszórva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.