A túrót egy tálba teszed, hozzáadod a tojásokat, a cukrot, vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd jól összekevered.
Ha a túró nagyon nedves, érdemes egy kicsit kinyomkodni, hogy a töltelék ne legyen túl híg.
A lisztet összekevered a sütőporral, majd hozzáadod a vajat, és az egész masszát morzsolódásig dolgozod.
A vajat hidegen használva könnyebben morzsolódik össze a tésztával, és jobb textúrát ad a tésztának.
Lassan hozzáadod a tejet, hogy lágy tésztát kapj, majd pihentetheted 15 percig.
A pihentetett tészta rugalmasabb lesz, és könnyebben formázható.
A tésztát két részre osztod, kinyújtod, és a sütőformába helyezed az első réteget.
A tészta nyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el, hogy a töltelék egyformán eloszoljon.
Ráteszed a túrós tölteléket, majd befeded a második réteg tésztával.
A tészta széleit jól zárd le, hogy sütés közben ne szivárogjon ki a túró.
A tetejét is lekenheted egy kis tojással, majd 180 °C-on 35-40 percig sütöd, amíg aranybarna nem lesz.
A tojás lekenése szép aranybarna színt ad a tésztának, és segít abban, hogy a sütés egyenletes legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.