Plăcintă túróval, egy friss túrós pite pihentetett tésztával

Plăcintă túróval

A plăcintă egy hagyományos román édesség, amelyet az ország számos régiójában készítenek. A túrós plăcintă különösen népszerű, mivel a friss tészta és a túrós töltelék tökéletes egyensúlyt alkot. A történet szerint a plăcintă a román falvakban született, mint egy egyszerű, de finom étel, amelyet gyakran készítettek ünnepi alkalmakra. Képzeld el, ahogy a friss tészta a túrós töltelékkel összeolvad, miközben az illata átjárja a konyhát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Túró
2 db Tojás
200 g Fehérliszt
100 g Cukor
50 g Vaj
200 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 db Citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót egy tálba teszed, hozzáadod a tojásokat, a cukrot, vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd jól összekevered.

    Ha a túró nagyon nedves, érdemes egy kicsit kinyomkodni, hogy a töltelék ne legyen túl híg.

    2

    A lisztet összekevered a sütőporral, majd hozzáadod a vajat, és az egész masszát morzsolódásig dolgozod.

    A vajat hidegen használva könnyebben morzsolódik össze a tésztával, és jobb textúrát ad a tésztának.

    3

    Lassan hozzáadod a tejet, hogy lágy tésztát kapj, majd pihentetheted 15 percig.

    A pihentetett tészta rugalmasabb lesz, és könnyebben formázható.

    4

    A tésztát két részre osztod, kinyújtod, és a sütőformába helyezed az első réteget.

    A tészta nyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el, hogy a töltelék egyformán eloszoljon.

    5

    Ráteszed a túrós tölteléket, majd befeded a második réteg tésztával.

    A tészta széleit jól zárd le, hogy sütés közben ne szivárogjon ki a túró.

    6

    A tetejét is lekenheted egy kis tojással, majd 180 °C-on 35-40 percig sütöd, amíg aranybarna nem lesz.

    A tojás lekenése szép aranybarna színt ad a tésztának, és segít abban, hogy a sütés egyenletes legyen.