Plett, skandináv vastag palacsinta porcukorral és lekvárral tálalva

Plett

A Plett egy hagyományos skandináv palacsinta, amelyet kisebb méretben és vastagabb állaggal sütnek. A skandináv országokban különösen népszerű reggeliként vagy könnyű desszertként. A Plett egyfajta köztes verzió a klasszikus vékony palacsinta és az amerikai palacsinta között, légies, puha textúrával és enyhén édes ízzel. Hagyományosan porcukorral megszórva, lekvárral vagy mézzel tálalják, de akár friss gyümölcsökkel is kiváló. A skandináv konyha egyik egyszerű, de annál finomabb édessége, amely könnyen elkészíthető és minden korosztály számára kedvelt fogás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
30 g Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
30 g Vaj (sütéshez)
20 g Porcukor (tálaláshoz)
100 g Lekvár vagy méz (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.

    A sütőportól lesznek a plett-ek szép magasak és könnyűek.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, és keverd simára.

    A tojásokat érdemes habosra verni, mielőtt a tejhez adod, így könnyebb lesz elkeverni.

    3

    Öntsd a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd csomómentesre a tésztát.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz hozzávalók be nem nedvesednek. A túlkeverés kemény plett-eket eredményezhet.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés vajat.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne legyen túl forró, mert a plett-ek megéghetnek.

    5

    Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és formázd kisebb, vastagabb palacsintákra.

    Használhatsz egy kanalat vagy egy adagolóedényt a tészta adagolásához.

    6

    Süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsd meg óvatosan, és süsd további 1-2 percig.

    A plett-eket akkor kell megfordítani, amikor a tetejükön buborékok kezdenek megjelenni és az alja aranybarna.

    7

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, amíg az összes palacsinta elkészül.

    A kész plett-eket melegen tarthatod egy sütőben, amíg az összes elkészül.

    8

    Tálald porcukorral megszórva, lekvárral vagy mézzel meglocsolva.

    A plett-eket tálalhatod friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csokoládé szósszal is.