A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd félre.
A rizst jól öblítsd le, hogy a felesleges kemikáliáktól megszabadulj és ne legyen ragadós.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a sárgarépát pedig reszeld le.
A hagymát finomra vágva jobb textúrát ad a plovnak, és gyorsabban elkészül.
A barackokat hámozd meg, és vágd őket kis darabokra.
A friss barackok édes íze csodálatosan harmonizál a fűszerekkel.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagyma karamellizálása segít kiemelni az ízeket.
Add hozzá a reszelt sárgarépát, a fűszerpaprikát, a borsot és a cukrot. Keverd jól össze.
A fűszerpaprika és a cukor különleges ízt ad a plovnak, de vigyázz, hogy ne használd túl sokat belőle.
Tedd hozzá a rizst, és keverd át, hogy a fűszeres olajjal jól összekeveredjen.
A rizs átkeverésével biztosítod, hogy minden szem finoman átvegye az ízeket.
Öntsd fel vízzel, sózd meg, és tedd bele a barackokat. Fedd le, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
A víz és a barackok hozzáadásával egy kellemes édeskés íz keletkezik, ami tökéletes a plovhoz.
Tálalás előtt hagyd a plovot pihenni 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pihenés segít abban, hogy a rizs teljesen magába szívja a fűszereket, és jobban összeérjenek az ízek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.