Plov barackkal, egy édes és fűszeres étel, barackkal tálalva

Plov barackkal

A plov egy tradicionális közép-ázsiai étel, amelyet különböző típusú rizsből készítenek, és gazdag fűszerekkel ízesítenek. A barackos változat különleges ízt ad az ételnek, miközben a fűszeres rizs és a friss barackok egyensúlyba hozzák az étel gazdagságát és frissességét. Ezt az ételt hagyományosan ünnepi alkalmakkor szolgálják fel, és különösen népszerű a nyári hónapokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
4 db Barack
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 csipet Cukor
1 tk. Fűszerpaprika
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd félre.

    A rizst jól öblítsd le, hogy a felesleges kemikáliáktól megszabadulj és ne legyen ragadós.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a sárgarépát pedig reszeld le.

    A hagymát finomra vágva jobb textúrát ad a plovnak, és gyorsabban elkészül.

    3

    A barackokat hámozd meg, és vágd őket kis darabokra.

    A friss barackok édes íze csodálatosan harmonizál a fűszerekkel.

    4

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma karamellizálása segít kiemelni az ízeket.

    5

    Add hozzá a reszelt sárgarépát, a fűszerpaprikát, a borsot és a cukrot. Keverd jól össze.

    A fűszerpaprika és a cukor különleges ízt ad a plovnak, de vigyázz, hogy ne használd túl sokat belőle.

    6

    Tedd hozzá a rizst, és keverd át, hogy a fűszeres olajjal jól összekeveredjen.

    A rizs átkeverésével biztosítod, hogy minden szem finoman átvegye az ízeket.

    7

    Öntsd fel vízzel, sózd meg, és tedd bele a barackokat. Fedd le, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A víz és a barackok hozzáadásával egy kellemes édeskés íz keletkezik, ami tökéletes a plovhoz.

    8

    Tálalás előtt hagyd a plovot pihenni 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pihenés segít abban, hogy a rizs teljesen magába szívja a fűszereket, és jobban összeérjenek az ízek.