Pogacha spenóttal, ropogós pogácsa sajtos spenótot rejt a közepén

Pogacha spenóttal

A pogáca egy klasszikus magyar étel, amelyet gyakran tálalnak reggelire vagy étkezés közben. A spenóttal töltött pogácsa új, egészséges változata a hagyományos receptnek, amely egyszerre friss és ínycsiklandó. Az étel gazdag ízvilágát a spenót és a sajt egyesítése adja, amely minden falatban egyedi élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pogacha tészta
200 g Friss spenót
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás
50 ml Tej
100 g Sajt (pl. feta)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pogacha tésztát készítsd el a szokásos módon, vagy ha kész vásárolt tésztát használsz, nyújtsd ki egyenletesre.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert így könnyen kiszáradhat a pogácsa sütés közben.

    2

    A friss spenótot mosd meg, majd egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a finomra vágott fokhagymával. Főzd pár percig, amíg a spenót megpuhul és lecsökken.

    A spenótot ne süsd túl, mert akkor elveszíti élénk zöld színét, és a tészta túl vizes lesz.

    3

    A pirított spenótot keverd össze a reszelt sajttal, tojással, tejjel, sóval és borssal.

    A feta sajt remekül illik a spenóthoz, de ha más sajtot használsz, válassz egy karakteresebb ízűt.

    4

    A tésztát vágd fel kisebb négyzetekre, majd egyesével töltsd meg a spenótos sajtos töltelékkel.

    Ne töltsd túl a pogácsákat, hogy könnyedén össze lehessen hajtani őket, és szépen meg tudjanak sülni.

    5

    A pogácsákat hajtsd félbe, és jól nyomd össze a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki a sütés során.

    A széleket vízzel is átkenheted, hogy jobban összetapadjanak.

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd meg a pogácsákat 20-25 perc alatt, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő változhat a tészta vastagságától függően, ezért figyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    7

    Miután megsültek, hagyd kihűlni egy kicsit, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem frissességet ad a pogácsáknak, és jól illik a spenótos töltelékhez.