Poké bowl tonhallal, friss avokádóval és uborkával tálalva

Poké bowl tonhallal

A Poké bowl egy hawaii étel, amely az elmúlt években világszerte népszerűvé vált. Alapját hagyományosan nyers hal adja, amit különböző friss zöldségekkel, rizssel és ínycsiklandó szószokkal egészítenek ki. Az egészséges életmód és a friss hozzávalók iránti igény növekedésével a Poké bowl ma már sokféle variációban elérhető. A tonhal különleges, enyhén édeskés íze tökéletesen passzol a friss zöldségekhez és a rizshez, így egy ínycsiklandó és tápláló étel születik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tonhal
150 g Jázmin rizs
1 db Avokádó
1 db Uborka
2 ek. Sójapaszta
1 ek. Szezámmag
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, kezdj a rizs elkészítésével. A jazmín rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat. Egy lábasban tegyél hozzá kétszeres mennyiségű vizet, és egy csipet sót. Fedd le, és közepes lángon főzd körülbelül 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs főzése előtt érdemes egy órára beáztatni, így puhább és ragacsosabb lesz, ami jól illik a poke bowlhoz.

    2

    Közben vágd fel a tonhalat vékony szeletekre vagy kockákra. A legjobb friss tonhalat használni, de ha nincs elérhető friss, a fagyasztott is megfelelő. Ha a tonhal túl vastag, könnyen megszáradhat, ezért figyelj a megfelelő szeletelésre.

    A tonhalat próbáld éles késsel szeletelni, így a darabok szép tiszták és egyenletesek lesznek.

    3

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a húsát. Vágd fel kis kockákra. Az uborkát is szeleteld fel vékony karikákra, vagy ízlés szerint hosszabb csíkokra.

    Ha nem szeretnéd, hogy az avokádó barnuljon, egy kevés lime levével meglocsolhatod.

    4

    A rizs elkészülte után hagyd egy kicsit hűlni. Amikor már langyos, helyezd el egy tál közepére.

    A rizs hűlését felgyorsíthatod, ha egy lapos tányérra teríted, hogy gyorsabban elnyelje a levegőt.

    5

    A tonhalat, avokádót és uborkát helyezd a rizs tetejére. Szórd meg a szezámmaggal, és friss korianderrel díszítsd.

    Tálalás előtt locsold meg egy kis lime lével, hogy frissítő ízt adjon a táladnak!

    6

    Végül locsold meg az egészet szójaszósszal és egy kevés olívaolajjal. Az olívaolaj segít kiemelni az ízeket és egy kis gazdagságot ad az ételnek.

    A szójaszósz és az olívaolaj arányát ízlés szerint állíthatod, ha erősebb ízt szeretnél, több szójaszószt tegyél rá.