Poké kukoricával friss zöldségekkel és rizságyon, díszítve korianderrel és lime-léval.

Poké kukoricával

A poké tálak eredete Hawaii szigetéről származik, ahol a helyiek friss halat és zöldségeket kevertek össze rizses alapra, hogy ízletes és tápláló ételt készítsenek. Az étel gyorsan elterjedt a világ más részein is, és mostanra az egészséges étkezés egyik kedvelt formájává vált. A kukoricás poké tál friss, ropogós kukoricával és krémes avokádóval egy ínycsiklandó vegetáriánus alternatívát kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss kukorica
150 g Sushi rizs
1 db Avokádó
1 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.

    A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.

    2

    A kukoricát főzd meg forró vízben 5-7 percig, majd szűrd le. Az avokádót hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljon meg.

    Ha friss kukoricát használsz, a főzés előtt is eltávolíthatod a héját és a szemeket is, ha szeretnéd.

    3

    A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd rá a kukoricát, avokádót, chilit és szezámmagot. A lime levét csorgasd rá a kész ételre.

    A szójaszósz és lime leve szép egyensúlyt hoz az ízek között, de ha szeretnél egy kis pikantériát, használhatsz egy kis wasabit is.

    4

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a friss, ínycsiklandó kukoricás poké tál.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a kukoricát és az avokádó krémességét.