Polenta sajttal és vajjal, reszelt parmezánnal és mozzarella sajttal tálalva

Polenta sajttal és vajjal

A polenta egy hagyományos olasz étel, amely kukoricadarát használ alapanyagként. Az étel az olasz konyha szerves része, és számos változata létezik, az alap polentától kezdve a különféle ízesített változatokig. A sajttal és vajjal készült polenta egy gazdag, tápláló étel, amely a parmezán és mozzarella sajtoknak köszönhetően rendkívül krémes és ínycsiklandó. Tökéletes köret húsok mellé, de önálló ételként is remek választás egy könnyű vacsorához.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csésze Polenta
4 csésze Víz
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
3 ek. Vaj
50 g Reszelt parmezán sajt
50 g Reszelt mozzarella sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy lábasban forralj fel 4 csésze vizet, majd sózd meg. Amikor a víz felforrt, fokozatosan add hozzá a polentát, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomók kialakulását.

    A polenta hozzáadásakor ügyelj arra, hogy folyamatosan keverd, hogy a víz ne fröcsköljön és ne alakuljanak ki csomók.

    2

    Csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd a polentát folyamatos keverés mellett 20-25 percig, amíg sűrű és krémes állagú nem lesz.

    A polenta akkor lesz kész, amikor már nem tapad a lábas aljához, és a kívánt sűrűséget elérted.

    3

    A kész polentához adj hozzá 3 evőkanál vajat és a reszelt parmezánt, majd keverd jól össze, hogy a vaj teljesen elolvadjon.

    A vaj és a parmezán gazdag textúrát ad a polentának, így krémesebb lesz, miközben finom ízt kölcsönöz neki.

    4

    A mozzarella sajtot is add hozzá, és keverd, amíg a sajt teljesen elolvad és elkeveredik a polentában.

    A mozzarella sajtnak köszönhetően még lágyabb és nyújthatóbb állagú lesz a polenta.

    5

    A kész polentát tálald azonnal, és frissen tálald melegen, egy kis friss borsot is szórhatsz rá a tetejére.

    A polenta tökéletes köret lehet, de akár önálló ételként is fogyasztható, például egy kis salátával.