Egy nagy lábasban forralj fel 4 csésze vizet, majd sózd meg. Amikor a víz felforrt, fokozatosan add hozzá a polentát, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomók kialakulását.
A polenta hozzáadásakor ügyelj arra, hogy folyamatosan keverd, hogy a víz ne fröcsköljön és ne alakuljanak ki csomók.
Csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd a polentát folyamatos keverés mellett 20-25 percig, amíg sűrű és krémes állagú nem lesz.
A polenta akkor lesz kész, amikor már nem tapad a lábas aljához, és a kívánt sűrűséget elérted.
A kész polentához adj hozzá 3 evőkanál vajat és a reszelt parmezánt, majd keverd jól össze, hogy a vaj teljesen elolvadjon.
A vaj és a parmezán gazdag textúrát ad a polentának, így krémesebb lesz, miközben finom ízt kölcsönöz neki.
A mozzarella sajtot is add hozzá, és keverd, amíg a sajt teljesen elolvad és elkeveredik a polentában.
A mozzarella sajtnak köszönhetően még lágyabb és nyújthatóbb állagú lesz a polenta.
A kész polentát tálald azonnal, és frissen tálald melegen, egy kis friss borsot is szórhatsz rá a tetejére.
A polenta tökéletes köret lehet, de akár önálló ételként is fogyasztható, például egy kis salátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.