Egy nagyobb lábasban forrald fel a vizet, sózd meg, majd folyamatos keverés mellett szórd bele a kukoricadarát.
Használj habverőt, hogy elkerüld a csomók kialakulását – így a polenta szép sima lesz.
Kis lángon főzd 30–35 percig, időnként megkeverve, amíg a polenta sűrű, krémes állagot kap.
Ha túl sűrű, adhatsz hozzá egy kevés forró vizet vagy olívaolajat a végén.
Amíg a polenta fő, készítsd el a tengeri keveréket: egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és 1 percig pirítsd.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen – amint illatozni kezd, már jöhet is a következő alapanyag.
Add hozzá a fagyasztott tengeri mixet, és kevergetve süsd 6-8 percig, amíg kienged és enyhén megpirul.
Ha nagyon sok levet ereszt, egy részét főzés közben el is párologtathatod a jobb állagért.
Öntsd rá a fehérbort, majd add hozzá a paradicsompürét, sót, borsot és főzd további 5-7 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
A bor felforrása után elpárolog az alkohol, így csak a gazdag íz marad a szószban.
Tálaláskor kanalazd a polentát mélytányérba, halmozd rá a tengeri keveréket és szórd meg friss, aprított petrezselyemmel.
Tálalás előtt melegítsd át a tányért is – így tovább forró marad az étel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.