Polenta tenger gyümölcseivel, krémes alap tengeri mix feltéttel tálalva

Polenta tenger gyümölcseivel

A polenta a hagyományos olasz vidéki konyha oszlopos tagja, míg a tenger gyümölcsei a mediterrán partvidékek ízeinek esszenciáját hordozzák. Történeti háttér: A két konyhai világ találkozása modern gasztrotrenddé vált, különösen a tengerparti városok éttermeiben. Technikai tanács: A fagyasztott tengeri mix gyors és kényelmes megoldás, de ügyelj rá, hogy ne főzd túl – így megőrzik rugalmasságukat és ízüket. Felhasználói élmény: Ez a recept különleges alkalmakra is tökéletes választás, de hétköznapokon is gyorsan összedobható. A polenta selymessége és a tenger gyümölcseinek karakteres íze tökéletes párost alkot. Tipp: Pár csepp citromlé tálalás előtt frissíti és kiemeli az ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
1020 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kukoricadara (finomszemcsés)
800 ml Víz
1 tk.
2 db Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
400 g Fagyasztott tenger gyümölcsei keverék
100 ml Száraz fehérbor
1 ek. Paradicsompüré
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Petrezselyem (friss)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb lábasban forrald fel a vizet, sózd meg, majd folyamatos keverés mellett szórd bele a kukoricadarát.

    Használj habverőt, hogy elkerüld a csomók kialakulását – így a polenta szép sima lesz.

    2

    Kis lángon főzd 30–35 percig, időnként megkeverve, amíg a polenta sűrű, krémes állagot kap.

    Ha túl sűrű, adhatsz hozzá egy kevés forró vizet vagy olívaolajat a végén.

    3

    Amíg a polenta fő, készítsd el a tengeri keveréket: egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és 1 percig pirítsd.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen – amint illatozni kezd, már jöhet is a következő alapanyag.

    4

    Add hozzá a fagyasztott tengeri mixet, és kevergetve süsd 6-8 percig, amíg kienged és enyhén megpirul.

    Ha nagyon sok levet ereszt, egy részét főzés közben el is párologtathatod a jobb állagért.

    5

    Öntsd rá a fehérbort, majd add hozzá a paradicsompürét, sót, borsot és főzd további 5-7 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

    A bor felforrása után elpárolog az alkohol, így csak a gazdag íz marad a szószban.

    6

    Tálaláskor kanalazd a polentát mélytányérba, halmozd rá a tengeri keveréket és szórd meg friss, aprított petrezselyemmel.

    Tálalás előtt melegítsd át a tányért is – így tovább forró marad az étel.