Pork belly ramen tálalva lassan sült sertéshússal

Pork Belly Ramen (lassan sült húsos)

A pork belly ramen a japán Hakata stílus egyik legismertebb fogása, ahol a lassan sült sertéshas az étel központi eleme. A hús gazdag íze és ropogós széle tökéletesen harmonizál a misós alaplé mélységével. Ahogy a hús melegszik az illatos, fokhagymás-gyömbéres alaplében, a konyhát átjárja a klasszikus ramenbárok hangulata. A tökéletes pork belly titka a hosszú, lassú sütés alacsony hőfokon, majd közvetlen tálalás előtti kérgesítés egy forró serpenyőben. Tipp: előző nap is elkészítheted, és tálalás előtt újrasütheted. Ez a ramen ideális egy kiadós hétvégi ebédhez vagy különleges vendégváró fogásnak, amikor a cél egy igazán mély és tartalmas ízvilág bemutatása.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Sertés alaplé
200 g Lassan sült sertéshas (pork belly)
30 ml Szójaszósz
20 g Miso paszta
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
2 db Főtt tojás
100 g Shiitake gomba
30 g Zöldhagyma
1 db Nori lap
10 ml Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: szeleteld vékonyra a lassan sült sertéshast, a shiitake gombát, karikázd fel a zöldhagymát, hámozd és vágd félbe a főtt tojásokat. Reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a sertés alaplevet közepes lángon. Ne forrald túl, csak gyöngyöztesd, hogy az ízek szépen összeérjenek.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, miso pasztát, gyömbért és fokhagymát az alapléhez. Alaposan keverd el, míg a miso teljesen feloldódik.

    4

    Dobd bele a shiitake gombát, és főzd 5 percig. Ezután tedd bele a szeletelt lassan sült sertéshast, és főzd további 2-3 percig, hogy átmelegedjen. Tipp: A sertéshúsnak ropogós széle legyen, amit előzőleg sütőben vagy serpenyőben süthetsz meg újra.

    5

    Főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, majd keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne ragadjon össze.

    6

    Tedd a ramen tésztát a tálakba, öntsd rá az ízesített alaplevet, és halmozd rá a gombát, sertéshúst és tojásokat.

    7

    Díszítsd a tálakat friss zöldhagymával, egy fél nori lappal, és csepegtess rá kevés szezámolajat. Tipp: A látvány és az íz is fokozható, ha a húst közvetlen tálalás előtt serpenyőben rápirítod.