Készítsd elő a hozzávalókat: szeleteld vékonyra a lassan sült sertéshast, a shiitake gombát, karikázd fel a zöldhagymát, hámozd és vágd félbe a főtt tojásokat. Reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát.
Egy közepes lábasban melegítsd fel a sertés alaplevet közepes lángon. Ne forrald túl, csak gyöngyöztesd, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Add hozzá a szójaszószt, miso pasztát, gyömbért és fokhagymát az alapléhez. Alaposan keverd el, míg a miso teljesen feloldódik.
Dobd bele a shiitake gombát, és főzd 5 percig. Ezután tedd bele a szeletelt lassan sült sertéshast, és főzd további 2-3 percig, hogy átmelegedjen. Tipp: A sertéshúsnak ropogós széle legyen, amit előzőleg sütőben vagy serpenyőben süthetsz meg újra.
Főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, majd keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne ragadjon össze.
Tedd a ramen tésztát a tálakba, öntsd rá az ízesített alaplevet, és halmozd rá a gombát, sertéshúst és tojásokat.
Díszítsd a tálakat friss zöldhagymával, egy fél nori lappal, és csepegtess rá kevés szezámolajat. Tipp: A látvány és az íz is fokozható, ha a húst közvetlen tálalás előtt serpenyőben rápirítod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.