P枚rk枚lt di贸s naan keny茅r t谩lalva

P枚rk枚lt di贸s naan

A p枚rk枚lt di贸 az egyik leg艖sibb 茅s legkedveltebb 枚sszetev艖 a vil谩g konyh谩iban. Ebben a naan receptben a di贸 roppan贸s text煤r谩ja 茅s intenz铆v 铆ze egy k眉l枚nleges f煤zi贸t hoz l茅tre a keleti keny茅rrel. Egy hideg 艖szi est茅n nincs is jobb, mint a frissen s眉lt, vajas naan illata, mik枚zben a p枚rk枚lt di贸 arom谩ja bet枚lti a konyh谩t. Tipp: a di贸t ne 艖r枚ld porr谩, ink谩bb durv谩ra v谩gd, hogy text煤r谩ja megmaradjon s眉t茅s ut谩n is. A s眉t茅s sor谩n a di贸 kiss茅 karamelliz谩l贸dik, ez adja meg a naan karakter茅t. Ez a naan kiv谩l贸 reggelire, uzsonn谩ra vagy ak谩r vend茅gv谩r贸 falatk茅nt. Egy kev茅s m茅zzel vagy fah茅jas cukorral t谩lalva m茅g ink谩bb kiemeli a di贸 gazdag 铆zvil谩g谩t.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 35 perc
1390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
300 g B煤zaliszt
7 g Sz谩r铆tott 茅leszt艖
10 g Cukor
5 g S贸
120 g Joghurt
100 ml Langyos v铆z
15 ml Ol铆vaolaj
80 g Durv谩ra v谩gott di贸
20 g Olvasztott vaj

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A di贸t egy sz谩raz serpeny艖ben pir铆tsd aranybarn谩ra, majd tedd f茅lre h疟lni. 脺gyelj r谩, hogy ne 茅gesd meg, mert akkor keser疟 lesz.

    A di贸t folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon, 茅s ne 茅gjen meg. Ha illatozik, 茅s aranybarna, vedd le a t疟zr艖l.

    2

    Egy nagy kever艖t谩lba szit谩ld bele a lisztet, keverd hozz谩 az 茅leszt艖t, a cukrot 茅s a s贸t. Ez lesz a t茅szta alapja.

    A liszt 谩tszit谩l谩sa seg铆t, hogy a t茅szta k枚nnyebb 茅s leveg艖sebb legyen.

    3

    Add hozz谩 a joghurtot, az ol铆vaolajat 茅s a langyos vizet, majd keverd 枚ssze, am铆g 枚ssze nem 谩ll t茅szt谩v谩.

    A joghurt 茅s az ol铆vaolaj puh谩v谩 茅s rugalmass谩 teszi a t茅szt谩t. A v铆z legyen langyos, hogy az 茅leszt艖 megfelel艖en m疟k枚dj枚n.

    4

    Gy煤rd a t茅szt谩t legal谩bb 10 percig, m铆g sima 茅s rugalmas nem lesz. Tipp: ha kicsit ragacsos, hints r谩 lisztet, de ne t煤l sokat.

    A t茅szt谩t alaposan gy煤rd, hogy a glut茅nsz谩lak kialakuljanak, 茅s a naan puha 茅s rugalmas legyen. Ha nagyon ragad, adj hozz谩 lisztet, de ne t煤l sokat, mert a t茅szta kisz谩radhat.

    5

    Takard le, 茅s keleszd meleg helyen 1 贸r谩n kereszt眉l, m铆g dupl谩j谩ra nem n艖.

    A t茅szt谩t letakarva keleszd, hogy ne sz谩radjon ki a teteje. Meleg helyen gyorsabban megkel.

    6

    A megkelt t茅szt谩t oszd 6 egyenl艖 r茅szre, form谩zz gomb贸cokat, majd ny煤jtsd ki ov谩lis form谩ra, kb. 0,5 cm vastagra.

    A gomb贸cokat pihentesd p谩r percig, miel艖tt kiny煤jtan谩d, hogy k枚nnyebben lehessen vele dolgozni.

    7

    Sz贸rd meg a kiny煤jtott naan egyik fel茅t a p枚rk枚lt di贸val, hajtsd r谩 a m谩sik fel茅t, majd enyh茅n ny煤jtsd 煤jra, hogy a di贸 eloszoljon benne.

    A di贸t egyenletesen sz贸rd el, hogy minden falatba jusson. 脫vatosan ny煤jtsd 煤jra, hogy a t茅szta ne szakadjon el.

    8

    Forr贸s铆ts fel egy serpeny艖t, majd s眉sd a naanokat oldalank茅nt 1-2 percig, am铆g barn谩s foltok jelennek meg rajtuk.

    A serpeny艖 legyen nagyon forr贸, hogy a naan gyorsan megs眉lj枚n 茅s ne sz谩radjon ki. Ha nincs barn谩s folt, akkor nem el茅g forr贸 a serpeny艖.

    9

    A frissen s眉lt naanokat azonnal kend meg olvasztott vajjal. Ez kiemeli a di贸s 铆zt 茅s seg铆t a ropog贸s k茅reg megtart谩s谩ban.

    A vajjal megkent naanok puh谩bbak 茅s 铆zletesebbek lesznek.

    10

    T谩lald melegen, ak谩r 枚nmag谩ban, ak谩r egy kev茅s m茅zzel megcsorgatva is t枚k茅letes.

    A naan meleg铆t茅s茅hez haszn谩lhatsz serpeny艖t, s眉t艖t vagy ak谩r keny茅rpir铆t贸t is. A m茅z helyett pr贸b谩ld ki juharsziruppal vagy ag谩v茅 sziruppal.