A di贸t egy sz谩raz serpeny艖ben pir铆tsd aranybarn谩ra, majd tedd f茅lre h疟lni. 脺gyelj r谩, hogy ne 茅gesd meg, mert akkor keser疟 lesz.
A di贸t folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon, 茅s ne 茅gjen meg. Ha illatozik, 茅s aranybarna, vedd le a t疟zr艖l.
Egy nagy kever艖t谩lba szit谩ld bele a lisztet, keverd hozz谩 az 茅leszt艖t, a cukrot 茅s a s贸t. Ez lesz a t茅szta alapja.
A liszt 谩tszit谩l谩sa seg铆t, hogy a t茅szta k枚nnyebb 茅s leveg艖sebb legyen.
Add hozz谩 a joghurtot, az ol铆vaolajat 茅s a langyos vizet, majd keverd 枚ssze, am铆g 枚ssze nem 谩ll t茅szt谩v谩.
A joghurt 茅s az ol铆vaolaj puh谩v谩 茅s rugalmass谩 teszi a t茅szt谩t. A v铆z legyen langyos, hogy az 茅leszt艖 megfelel艖en m疟k枚dj枚n.
Gy煤rd a t茅szt谩t legal谩bb 10 percig, m铆g sima 茅s rugalmas nem lesz. Tipp: ha kicsit ragacsos, hints r谩 lisztet, de ne t煤l sokat.
A t茅szt谩t alaposan gy煤rd, hogy a glut茅nsz谩lak kialakuljanak, 茅s a naan puha 茅s rugalmas legyen. Ha nagyon ragad, adj hozz谩 lisztet, de ne t煤l sokat, mert a t茅szta kisz谩radhat.
Takard le, 茅s keleszd meleg helyen 1 贸r谩n kereszt眉l, m铆g dupl谩j谩ra nem n艖.
A t茅szt谩t letakarva keleszd, hogy ne sz谩radjon ki a teteje. Meleg helyen gyorsabban megkel.
A megkelt t茅szt谩t oszd 6 egyenl艖 r茅szre, form谩zz gomb贸cokat, majd ny煤jtsd ki ov谩lis form谩ra, kb. 0,5 cm vastagra.
A gomb贸cokat pihentesd p谩r percig, miel艖tt kiny煤jtan谩d, hogy k枚nnyebben lehessen vele dolgozni.
Sz贸rd meg a kiny煤jtott naan egyik fel茅t a p枚rk枚lt di贸val, hajtsd r谩 a m谩sik fel茅t, majd enyh茅n ny煤jtsd 煤jra, hogy a di贸 eloszoljon benne.
A di贸t egyenletesen sz贸rd el, hogy minden falatba jusson. 脫vatosan ny煤jtsd 煤jra, hogy a t茅szta ne szakadjon el.
Forr贸s铆ts fel egy serpeny艖t, majd s眉sd a naanokat oldalank茅nt 1-2 percig, am铆g barn谩s foltok jelennek meg rajtuk.
A serpeny艖 legyen nagyon forr贸, hogy a naan gyorsan megs眉lj枚n 茅s ne sz谩radjon ki. Ha nincs barn谩s folt, akkor nem el茅g forr贸 a serpeny艖.
A frissen s眉lt naanokat azonnal kend meg olvasztott vajjal. Ez kiemeli a di贸s 铆zt 茅s seg铆t a ropog贸s k茅reg megtart谩s谩ban.
A vajjal megkent naanok puh谩bbak 茅s 铆zletesebbek lesznek.
T谩lald melegen, ak谩r 枚nmag谩ban, ak谩r egy kev茅s m茅zzel megcsorgatva is t枚k茅letes.
A naan meleg铆t茅s茅hez haszn谩lhatsz serpeny艖t, s眉t艖t vagy ak谩r keny茅rpir铆t贸t is. A m茅z helyett pr贸b谩ld ki juharsziruppal vagy ag谩v茅 sziruppal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.