Pörkölt gombás korokke, frissen tálalva

Pörkölt gombás korokke

A korokke egy hagyományos magyar étel, amely a friss zöldségekkel és fűszerekkel készült pörköltet ötvözi a ropogós panírozott golyókkal. A gombás változat egy remek vegetáriánus alternatívát kínál, amely könnyen elkészíthető és tökéletes étkezésre. A gomba természetes ízei és a fűszerek kombinációja egy igazán ínycsiklandó fogást eredményez, amely mindenki számára ízletes élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
300 g Friss gomba
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Paprika
0.5 tk. Kömény
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
100 g Liszt
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, főzd meg sós vízben, majd törd össze püré állagúra.

    A burgonya püré legyen sima, és ne legyen túl vizes. Ha szükséges, egy kevés vajat is hozzáadhatsz.

    2

    A gombát apróra vágd, és egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd pirítsd meg, amíg üveges lesz.

    A gombát add hozzá a hagymához, amikor már üvegesedett, hogy ne veszítse el a vizet, és a gomba ropogós maradjon.

    3

    A gombás keveréket fűszerezd sóval, borssal, paprikával és köménnyel. Párold össze 5-6 percig, amíg a gomba megpuhul, majd hagyd kihűlni.

    A fűszerek jól illenek a gombához, de ha szeretnéd, egy kis majorannát is adhatsz hozzá, hogy még ízesebb legyen.

    4

    A kihűlt gombás keveréket keverd a burgonyapüréhez, majd add hozzá a tojást, a lisztet, és formázz belőle kis korokke golyókat.

    Ha túl lágy lenne a massza, egy kis extra liszttel könnyen formázhatóvá válik. Ne hagyd, hogy túl lágy legyen, mert nehezebb dolgozni vele.

    5

    A golyókat forgass bele zsemlemorzsába, és készítsd elő a serpenyőt. Hevíts fel egy kis olajat vagy vajat a serpenyőben, és süsd ki a korokke golyókat 5-7 perc alatt, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A korokke tökéletesen ropogós lesz, ha a serpenyőben elegendő olaj van, és közepes lángon sütöd.

    6

    A kész korokke-ket szedd ki a serpenyőből, tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon, majd tálald az asztalon.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így még finomabb és könnyebb lesz a korokke.