Pörkölt Gombás Yukgaejang, koreai marhahúsos tészta leves pörkölt gombával

Pörkölt Gombás Yukgaejang

A Yukgaejang egy klasszikus koreai étel, amelyet gyakran fogyasztanak télen, hogy felmelegítse a testet és a lelket. A pörkölt gombás változat gazdag marhahúsos alapban készült, amit a pörkölt gombák, póréhagyma, fokhagyma és szójaszósz tesz igazán különlegessé. A leves tápanyagokban gazdag, frissítő ízekkel és egy könnyed pikáns ízjeggyel, amit a chili és a friss tojás ad hozzá.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Marhahús
200 g Gomba
1 szál Póréhagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámolaj
1500 ml Víz
2 db Tojás
1 tk. Szezámmag
1 db Piros chili
1 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst főzzük meg forró vízben 1-1,5 órán keresztül, amíg megpuhul. Ha szükséges, távolítsuk el a habot a víz felszínéről.

    A marhahús gyorsabb megpuhításához használhatunk gyorsfőzőt.

    2

    A főtt marhahúst szűrjük le, majd szedjük le a csontjáról és apró darabokra vágjuk.

    A marhahúst óvatosan vágjuk, hogy a szálak szépen elváljanak.

    3

    A gombákat vékonyra szeleteljük fel, majd egy serpenyőben a szezámolajjal pirítsuk meg őket, amíg meg nem puhulnak.

    A gombákat ne süssük túl, mert elveszíthetik a textúrájukat.

    4

    A póréhagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük fel, majd adjuk hozzá a gombákhoz és pirítsuk tovább.

    A póréhagyma és fokhagyma friss ízt ad a leveshez, ezért érdemes őket jól átforgatni.

    5

    Adjuk hozzá a főtt marhahúst a serpenyőhöz, majd öntsük rá a szójaszószt, és pirítsuk még 5-10 percig.

    A szójaszósz és szezámolaj gazdag ízt ad, ne spóroljunk velük!

    6

    Tegyük a főtt marhahúst és a gombás pörköltet a levesbe, majd adjunk hozzá vizet és főzzük 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A leves állaga függ a víz mennyiségétől, ha gazdagabb levesre vágyunk, kevesebb vizet öntsünk.

    7

    A piros chili szeleteket és a friss zöldhagymát adjuk a leveshez, majd főzzük még 5 percig.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatjuk, hogy ne legyen túl erős.

    8

    A főtt tojásokat tegyük a levesbe, majd szórjuk meg szezámmaggal és tálaljuk forrón.