A marhahúst főzzük meg forró vízben 1-1,5 órán keresztül, amíg megpuhul. Ha szükséges, távolítsuk el a habot a víz felszínéről.
A marhahús gyorsabb megpuhításához használhatunk gyorsfőzőt.
A főtt marhahúst szűrjük le, majd szedjük le a csontjáról és apró darabokra vágjuk.
A marhahúst óvatosan vágjuk, hogy a szálak szépen elváljanak.
A gombákat vékonyra szeleteljük fel, majd egy serpenyőben a szezámolajjal pirítsuk meg őket, amíg meg nem puhulnak.
A gombákat ne süssük túl, mert elveszíthetik a textúrájukat.
A póréhagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük fel, majd adjuk hozzá a gombákhoz és pirítsuk tovább.
A póréhagyma és fokhagyma friss ízt ad a leveshez, ezért érdemes őket jól átforgatni.
Adjuk hozzá a főtt marhahúst a serpenyőhöz, majd öntsük rá a szójaszószt, és pirítsuk még 5-10 percig.
A szójaszósz és szezámolaj gazdag ízt ad, ne spóroljunk velük!
Tegyük a főtt marhahúst és a gombás pörköltet a levesbe, majd adjunk hozzá vizet és főzzük 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A leves állaga függ a víz mennyiségétől, ha gazdagabb levesre vágyunk, kevesebb vizet öntsünk.
A piros chili szeleteket és a friss zöldhagymát adjuk a leveshez, majd főzzük még 5 percig.
A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatjuk, hogy ne legyen túl erős.
A főtt tojásokat tegyük a levesbe, majd szórjuk meg szezámmaggal és tálaljuk forrón.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.