Portóis croissant tálalva

Portóis croissant

A croissant Franciaország egyik legikonikusabb péksüteménye, amely számos változatban létezik. A portói bor egy különleges portugál bor, amely mély és édes ízével kiválóan passzol az édességekhez. Ebben a receptben a klasszikus croissant egyedülálló ízvilágát portói borral gazdagítjuk, amely finoman kiegészíti az étcsokoládés tölteléket. Tökéletes választás egy elegáns reggelihez vagy egy exkluzív desszerthez. Ha szereted az egyedi ízeket, ezt a croissantot garantáltan imádni fogod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
1 db Tojássárgája
20 ml Tej
50 g Vaj
40 ml Portói bor
50 g Porcukor
100 g Étcsokoládé
30 g Darált dió (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    2

    A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    Ha nem használsz azonnal az összes tésztát, tartsd hűtőben, hogy ne melegedjen fel.

    3

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd össze a vajjal és a portói borral.

    A vízgőz felett való olvasztás kíméletesebb, így a csokoládé nem ég meg. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    4

    Ha szeretnéd, adj a csokoládés keverékhez darált diót, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj.

    A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy mogyorót.

    5

    A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés csokoládés-portóis tölteléket, majd tekerd fel őket croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    6

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.

    Hagyj elegendő helyet a croissantok között, mert sütés közben megnőnek.

    7

    Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.

    A tojássárgája helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.

    8

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőfüggő lehet.

    9

    Hagyd őket langyosra hűlni, majd szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is.

    A porcukrot csak a kihűlt croissantokra szórd, hogy ne olvadjon el.

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    2

    A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    Ha nem használsz azonnal az összes tésztát, tartsd hűtőben, hogy ne melegedjen fel.

    3

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd össze a vajjal és a portói borral.

    A vízgőz felett való olvasztás kíméletesebb, így a csokoládé nem ég meg. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    4

    Ha szeretnéd, adj a csokoládés keverékhez darált diót, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj.

    A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy mogyorót.

    5

    A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés csokoládés-portóis tölteléket, majd tekerd fel őket croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    6

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.

    Hagyj elegendő helyet a croissantok között, mert sütés közben megnőnek.

    7

    Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.

    A tojássárgája helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.

    8

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőfüggő lehet.

    9

    Hagyd őket langyosra hűlni, majd szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is.

    A porcukrot csak a kihűlt croissantokra szórd, hogy ne olvadjon el.