Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.
Ha nem használsz azonnal az összes tésztát, tartsd hűtőben, hogy ne melegedjen fel.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd össze a vajjal és a portói borral.
A vízgőz felett való olvasztás kíméletesebb, így a csokoládé nem ég meg. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.
Ha szeretnéd, adj a csokoládés keverékhez darált diót, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj.
A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy mogyorót.
A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés csokoládés-portóis tölteléket, majd tekerd fel őket croissant formára.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.
Hagyj elegendő helyet a croissantok között, mert sütés közben megnőnek.
Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.
A tojássárgája helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőfüggő lehet.
Hagyd őket langyosra hűlni, majd szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is.
A porcukrot csak a kihűlt croissantokra szórd, hogy ne olvadjon el.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.
Ha nem használsz azonnal az összes tésztát, tartsd hűtőben, hogy ne melegedjen fel.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd össze a vajjal és a portói borral.
A vízgőz felett való olvasztás kíméletesebb, így a csokoládé nem ég meg. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.
Ha szeretnéd, adj a csokoládés keverékhez darált diót, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj.
A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy mogyorót.
A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés csokoládés-portóis tölteléket, majd tekerd fel őket croissant formára.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.
Hagyj elegendő helyet a croissantok között, mert sütés közben megnőnek.
Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.
A tojássárgája helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőfüggő lehet.
Hagyd őket langyosra hűlni, majd szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is.
A porcukrot csak a kihűlt croissantokra szórd, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.