Pozole con chile guajillo tálalva lime szeletekkel és korianderrel

Pozole con chile guajillo

A pozole egy tradicionális mexikói étel, amely évszázadok óta része a helyi konyhának. Eredetileg ünnepi étel volt, amit gyakran készítettek nagy családi vagy közösségi összejöveteleken. A pozole con chile guajillo egy gazdag, fűszeres változat, amely a guajillo chili különleges ízétől kap egyedi karaktert. A hominy (kukorica) és a hús egy tökéletes, tápláló ételt alkotnak, amelyet a lime és koriander frissessége tesz teljessé. Technikai tipp: A pozole-t érdemes egy nappal előre elkészíteni, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Szárított guajillo chili
500 g Darált sertéshús
300 g Fehér hominy (kukoricakása)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A guajillo chiliket vágd fel, távolítsd el a magjaikat, majd tedd őket forró vízbe 10-15 percre, hogy megpuhuljanak.

    A guajillo chili enyhe füstös és édes ízt ad a pozole-nak, amitől az étel különleges lesz.

    2

    Amíg a chili pihen, vágd fel a hagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg őket pár percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.

    3

    Miután a chili megpuhult, tedd egy turmixgépbe, adj hozzá egy kevés vizet, és turmixold simára.

    Ha nem elég sima, egy szűrőn is átpasszírozhatod, hogy eltávolítsd a chili héját.

    4

    A darált sertéshúst tedd a serpenyőbe a pirított hagymás-fokhagymás keverékhez, és pirítsd meg, amíg a hús barna nem lesz.

    A hús pirítása fontos, hogy gazdag ízeket adjon az ételnek.

    5

    Add hozzá a pürésített guajillo chilit a húsos keverékhez, majd öntsd fel vízzel, és forrald fel. Ízesítsd sóval és borssal.

    A chili sűrűsége a víz mennyiségétől függ, ha sűrűbb levest szeretnél, kevesebb vizet használj.

    6

    Hozzáadjuk a hominy kukoricát és főzzük még 30-40 percig, amíg a kukorica megpuhul és a hús teljesen átsül.

    A pozole-t lassú tűzön főzd, hogy az ízek jól összeérjenek, és a hús és kukorica is tökéletesen megpuhuljon.

    7

    Tálald a pozole-t lime szeletekkel, friss korianderrel és extra chili darabokkal, hogy ízesebbé tedd.

    A lime friss savanykás íze kiválóan ellensúlyozza a pozole gazdag, fűszeres ízét.