Pozole con espinacas, mexikói leves spenóttal

Pozole con espinacas

A pozole egy hagyományos mexikói étel, amelyet hosszú ideig főzött húsokkal és kukoricával készítenek. Az espinacas (spenót) hozzáadása egy friss és tápláló változatot hoz létre, amely ideális könnyű étkezésként vagy frissítő levesként. A mexikói konyha egyszerű, de gazdag ízvilága minden falatot élvezetessé tesz, miközben tápláló is marad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Főtt kukorica
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
200 g Friss spenót
1 db Zöld chili
1 l Zöldségalaplé
1 tk. Cumin
1 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségalaplevet egy nagy lábasban kezdd el melegíteni közepes lángon.

    Használhatsz házi készítésű alaplevet is, hogy a levesnek még gazdagabb íze legyen.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd fel, majd add hozzá a melegedő alapléhez.

    A fokhagymát és hagymát egyesek először pirítják, de a fokozatos főzés is kiemeli az ízeket.

    3

    A zöld chilivel és a köménnyel fűszerezd az alaplevet, majd forrald fel.

    Ha nem szeretnéd, hogy túl csípős legyen, vágd fel kisebbre a chilit, vagy használj enyhébb fajtát.

    4

    A főtt kukoricát tedd az alapléhez, és főzd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kukorica gazdag ízt ad a levesnek, és segít egy sűrűbb, ínycsiklandóbb levest létrehozni.

    5

    A spenótot mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, majd add hozzá a leveshez, és főzd további 5 percig.

    A spenót gyorsan összemelegszik, így nem szükséges hosszú ideig főzni.

    6

    Tálald a levest friss korianderrel díszítve, és ízesítsd sóval, ha szükséges.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a leves fűszerességét, és még ínycsiklandóbbá teszi azt.