Pozole sin maíz tálalva lime és koriander díszítéssel

Pozole sin maíz

A pozole sin maíz egy hagyományos mexikói leves, amelyet sertéshússal, zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. Az étel különlegessége, hogy kukorica helyett zöldségekkel gazdagítják, így egy könnyedebb, de mégis ízes változata a klasszikus pozole-nek. A lime és koriander adja meg a friss ízt, ami az ételt igazán különlegessé teszi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 10 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Sertéshús (comb vagy lapocka)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 csokor Koriander
2 db Lime
1 ek. Fűszerpaprika
1 tk.
1 csipet Bors
200 g Zöldség (pl. sárgarépa, zeller)
100 g Zöldbab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kisebb darabokra és tedd egy nagy lábasba. Öntsd rá a vizet, és kezdd el főzni közepes lángon.

    A hús jobb textúrát kap, ha lassan főzöd.

    2

    Adjuk hozzá a félbevágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Főzd 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.

    A fokhagyma és hagyma segítenek az ízek gazdagításában.

    3

    Közben apróra vágd a zöldchilinket és a koriandert.

    A koriander friss íze jól kiegészíti a leves gazdag ízét.

    4

    Amikor a hús megpuhult, add hozzá a fűszerpaprikát, sót, borsot és a zöldségeket. Főzd további 10-15 percig.

    A paprika ad egy finom, enyhe fűszeres ízt, ami kiemeli a hús ízét.

    5

    Végül add hozzá a zöldbabot és főzd még 5 percig, amíg minden zöldség megpuhul.

    Ne főzd túl a zöldbabot, hogy ne veszítse el ropogós textúráját.

    6

    Tálald a levest lime lével és friss korianderrel díszítve.

    A lime friss savanykás íze frissíti a levest, és még gazdagabbá teszi az ízeket.